Zoekresultaat 1 - 10 van 23 resultaten

 • Adresonderzoek.

  Staat iemand op uw adres ingeschreven die er niet woont? Of heeft iemand een briefadres op uw adres en kunt u die persoon niet meer bereiken? Dan kunt u direct online een adresonderzoek aanvragen bij de gemeente. U kunt een adresonderzoek ook intrekken.

 • Paspoort

  Met een paspoort kunt u aantonen wie u bent. En u kunt ermee reizen naar alle landen van de wereld.

 • Identiteitskaart

  Met een identiteitskaart kunt u aantonen wie u bent. Een identiteitskaart is goedkoper dan een paspoort. U kunt met een identiteitskaart niet naar alle landen van de wereld reizen. Op de website van de Rijksoverheid leest u naar welke landen u wel kunt reizen met een identiteitskaart.

 • Huwelijk of geregistreerd partnerschap

  Wilt u trouwen of een geregistreerd partnerschap aangaan? Gefeliciteerd! Op deze pagina vindt u alle informatie over huwelijk en partnerschapsregistratie in de gemeente Oostzaan.

 • Geboorteaangifte

  Aangifte doen van de geboorte van een kind is verplicht. Heeft u net een kind gekregen dat in Nederland is geboren? Dan doet u aangifte bij de gemeente waar hij of zij is geboren.

 • Melding echtscheiding of einde geregistreerd partnerschap

  Is uw huwelijk door de rechter beëindigd? Meldt u dit dan bij de gemeente. Ook het einde van uw geregistreerd partnerschap, meldt u bij de gemeente. Uw geregistreerd partnerschap eindigt door een uitspraak van de rechter of een overeenkomst met uw partner. Pas als u uw echtscheiding of einde geregistreerd partnerschap laat inschrijven in de burgerlijke stand, is het definitief.

 • Adoptie

  Bij adoptie wordt uw adoptiekind officieel familie van u. U neemt de opvoeding en de dagelijkse zorg voor uw adoptiekind over van de biologische ouders. Om een kind uit Nederland of uit het buitenland te adopteren, moet u voldoen aan meerdere voorwaarden. Zo mag u niet de grootouder van het kind zijn en gelden er leeftijdseisen.

 • Bewijs van in leven zijn of attestatie de vita

  Een bewijs van in leven zijn is een uittreksel uit de Basisregistratie personen (BRP). Hiermee kunt u bewijzen dat u nog in leven bent. Een instantie die moet uitkeren kan u vragen om een bewijs van in leven zijn.  Als u dit uittreksel in Nederland wilt gebruiken heeft u een bewijs van in leven zijn nodig. Voor buitenlandse instanties gebruikt u een attestatie de vita.

 • Huwelijk in het buitenland

  Wilt u als Nederlander in het buitenland trouwen? Om in het buitenland te kunnen trouwen dient u contact op te nemen met de ambassade van het land waarin u wilt gaan trouwen. De ambassade kan u informeren over de voorwaarden waaraan u dient te voldoen en welke documenten u moet overleggen. Voor sommige landen heeft u een verklaring van huwelijksbevoegdheid nodig. Hierin staat dat u nog niet getrouwd bent en bevoegd bent te trouwen. Wanneer u in het buitenland gaat trouwen hoeft u niet eerst in Nederland te melden dat u het voornemen heeft om in het huwelijk te treden.

 • Naamskeuze kind

  Ouders kunnen samen de achternaam van hun eerste kind kiezen, die van de moeder of die van de vader. De keuze kunt u voor de geboorte of tijdens de geboorteaangifte laten vastleggen. Dit doet u bij loket Burgerzaken van de gemeente. De achternaam die u voor uw eerste kind kiest, geldt ook voor alle volgende kinderen. Dit is om de eenheid van de familienaam te behouden.