Zoekresultaat 1 - 10 van 31 resultaten

 • Inzien basisregistratie personen

  In de basisregistratie personen (BRP) van de gemeente staan uw gegevens opgenomen. Wilt u ze inzien? Dat kan. Heeft u minderjarige kinderen en het ouderlijk gezag daarover? U mag ook hun gegevens inzien. Bent u getrouwd, geregistreerd partners of heeft u kinderen? Ook hun gegevens staan bij die van u.

 • Vreemdelingenpaspoort

  U woont in Nederland en u heeft niet de Nederlandse nationaliteit. Wel heeft u een geldige verblijfsvergunning. Dan kunt u een vreemdelingenpaspoort aanvragen. Dit kan alleen als u in uw land van herkomst geen paspoort kunt krijgen. Informeer bij het consulaat of de ambassade of dit bij u het geval is. Met het vreemdelingenpaspoort mag u niet reizen naar uw land van herkomst. Een vreemdelingenpaspoort is maximaal 5 jaar geldig.

 • Geslacht veranderen

  Wilt u uw geslacht aan laten passen? Dit kan bij de gemeente waar u geboren bent. U kunt ook meteen uw voornaam wijzigen. We passen de gegevens aan op de geboorteakte. Woont u hier? Dan passen we ook de BRP aan. Woont u niet in deze gemeente? Dan geven we de gegevens door aan de gemeente waar u woont. Let op! Na aanpassing in de BRP is uw identiteitsbewijs niet meer geldig. Vraag een nieuwe aan. Dit doet u bij de gemeente waar u woont.

 • Echtscheiding melden

  Een scheiding of ontbinding van het partnerschap regelt u via de rechter. Meestal met een advocaat. U meldt de scheiding binnen 6 maanden. Dit doet u bij de gemeente waar u getrouwd bent of uw geregistreerd partnerschap aangegaan bent. Vaak regelt uw advocaat dit voor u. Wij zetten de scheiding in het register. U mag een geregistreerd partnerschap zonder rechter beëindigen, als u geen minderjarige kinderen heeft. Om uw huwelijk te beëindigen moet u altijd naar de rechter.

 • Tweede paspoort

  Een tweede paspoort is een paspoort voor mensen die veel reizen naar landen waarvoor een visum nodig is. Of naar landen die in conflict met elkaar zijn. Een tweede paspoort ziet eruit als een gewoon paspoort maar is 2 jaar geldig. 

 • Partnerschap omzetten in een huwelijk

  Dit kan handig zijn als u bijvoorbeeld naar een land verhuist dat geen geregistreerd partnerschap erkent. Andersom is het niet mogelijk. U kunt een huwelijk niet omzetten in een geregistreerd partnerschap.

 • Zakenpaspoort

  Een zakenpaspoort is een paspoort voor mensen die heel veel naar verschillende landen reizen. Het is hetzelfde als een gewoon paspoort maar dan dikker. Er zitten 66 bladzijden in. Hierdoor is er meer ruimte voor stempels en visa. Een zakenpaspoort is 10 jaar geldig. Het komt in plaats van een gewoon paspoort.

 • Legalisatie handtekening

  Een handtekening legaliseren betekent dat u bewijst dat uw handtekening echt is. Dit heeft u bijvoorbeeld nodig als u belangrijke documenten naar het buitenland moet sturen. Of als u bezoek uit het buitenland krijgt waarvoor u een garantstelling moet geven. U moet daarvoor uw handtekening op het document komen zetten aan de balie bij de gemeente.

 • Geboorteaangifte

  U heeft een kind gekregen, gefeliciteerd! Het is belangrijk dat u binnen 3 dagen na de bevalling aangifte doet bij de gemeente waar het kind is geboren. In Vijfheerenlanden is het mogelijk om digitaal de geboorteaangifte te doen. Daarvoor hoeft u de deur niet uit. De ambtenaar van de burgerlijke stand maakt de geboorteakte op. Waarna uw kindje in de Basisregistratie Personen (BRP) geregistreerd wordt en een Burgerservicenummer (BSN) krijgt.

 • Vluchtelingenpaspoort

  U heeft een asielstatus en woont in Nederland? Dit betekent dat u erkend bent als vluchteling. U kunt dan een vluchtelingenpaspoort aanvragen. U mag er niet mee reizen naar uw land van herkomst. Een vluchtelingenpaspoort is maximaal 5 jaar geldig. Dit hangt af van hoe lang uw verblijfsdocument geldig is.