Zoekresultaat 1 - 9 van 9 resultaten

 • Aangifte overlijden

  Meestal doet de uitvaartverzorger aangifte van overlijden. Als nabestaande kunt u dit ook zelf doen. U doet aangifte in de gemeente waar de persoon is overleden. De gemeente maakt een overlijdensakte op en geeft toestemming voor de uitvaart.

 • Bezwaar maken

  De gemeente neemt veel besluiten. Het kan gebeuren dat u het niet eens bent met een besluit. U kunt tegen dit besluit bezwaar maken.

 • Bingo, loterij of kansspel organiseren

  Bingo is een klein kansspel. Het organiseren van een klein kansspel mag zonder vergunning. U maakt hiervan een melding bij het college van burgemeester en wethouders.

 • Klacht indienen

  U kunt een klacht indienen als u niet tevreden bent over de manier waarop u door een medewerker of het gemeentebestuur bent behandeld.

 • Zakenpaspoort aanvragen

  Als u veel reist voor uw beroep, kunt u overwegen een zakenpaspoort aan te schaffen. Een zakenpaspoort is eigenlijk een gewoon paspoort, maar heeft extra bladzijden. Zo is er meer ruimte voor visa en douanestempels. Als u een zakenpaspoort aanvraagt, kunt u niet ook nog een normaal paspoort aanvragen. Een zakenpaspoort is 10 jaar geldig.

 • De gemeente aansprakelijk stellen

  Denkt u dat u schade heeft aan uw eigendom(men) of heeft u een ongeval gehad door schuld van de gemeente? Dan kunt u de gemeente aansprakelijk stellen. In dat geval kunt u de gemeente vragen om een vergoeding van de door u geleden schade.

 • Bibob-onderzoek

  De gemeente mag uw achtergrond en uw bedrijf onderzoeken als u een vergunning of subsidie aanvraagt. Of wanneer u deze vergunning of subsidie al heeft. Dit doen we met een Bibob-onderzoek. Bibob staat voor de 'Wet bevordering integriteitsbeoordelingen door het openbaar bestuur'.

 • Dwangsom bij te laat beslissen

  Beslissen wij niet op tijd op uw aanvraag of bezwaar? U kunt ons dan in gebreke stellen. U vraagt ons dan binnen 2 weken alsnog een beslissing te nemen. Doen we dat niet op tijd? Dan moeten wij u een vergoeding betalen. Dit heet een dwangsom.

 • Tweede paspoort aanvragen

  U kunt een 2e Nederlands paspoort aanvragen als u veel reist voor zaken, uw beroep of privé. Dit kan bijvoorbeeld als uw paspoort vaak bij een buitenlands consulaat ligt voor een visumaanvraag. U moet wel aan een aantal voorwaarden voldoen om een 2e paspoort aan te kunnen vragen. Een 2e paspoort is 2 jaar geldig.