Zoekresultaat 1 - 10 van 49 resultaten

  • Buitenlands huwelijk in Nederland registreren

    Bent u als Nederlander in het buitenland getrouwd? Dan moet u uw huwelijk laten registeren bij de gemeente waar u staat ingeschreven. U komt voor de registratie persoonlijk langs op het gemeentehuis. Neem hiervoor telefonisch contact op met de gemeente via tel. 0525 - 688 688.

  • Dwangsom bij niet tijdig beslissen

    Een dwangsom is een boete die de gemeente aan u moet betalen. Deze boete kan de gemeente krijgen als zij te laat is met het nemen van een beslissing op uw aanvraag of bezwaarschrift. De boete wordt opgelegd per dag dat de beslissing te laat is. Aanvraag dwangsom bij niet tijdig beslissen (pdf, 126kb) 

  • Trouwen of geregistreerd partnerschap

    Als u wilt trouwen of een geregistreerd partnerschap wilt aangaan, moet u dat laten weten bij de gemeente waar u wilt trouwen (voorheen ondertrouw). Deze melding doet u tenminste 2 weken en maximaal 1 jaar voor de trouwdatum. Hierbij geeft u de gewenste locatie, voorkeur voor trouwambtenaar, datum en tijdstip voor uw huwelijk of geregistreerd partnerschap aan.  Melding huwelijk of partnerschap met DigiD  

  • Trouwen in het buitenland

    Wilt u trouwen in het buitenland? Dan heeft u misschien een ‘verklaring van huwelijksbevoegdheid’ of ‘ongehuwdverklaring’ nodig. Dit is afhankelijk van het land waarin u trouwt. U vraagt dit na bij de buitenlandse instantie waar u trouwt. U vraagt de verklaring van huwelijksbevoegdheid persoonlijk aan bij de gemeente. U kunt hiervoor contact opnemen met de gemeente tel. 0525 - 688 688.

  • Automatische incasso voor gemeentebelastingen

    De gemeentelijke belastingen kunt u automatisch betalen. U geeft de gemeente toestemming om het bedrag in 8 termijnen van uw rekening af te schrijven. Wilt u iets aanpassen of het automatisch betalen stoppen? Vul dan het formulier in. U kunt inloggen met DigiD en voor bedrijven met E-herkenning. Automatische incasso

  • Loterij organiseren

    Bij een loterij kopen deelnemers loten. Ieder lot heeft een unieke cijfer- of lettercombinatie. Bij de trekking kunnen deelnemers prijzen winnen. De organisatie bepaalt willekeurig welke prijs op welk lot valt. Voor het organiseren van een loterij heeft u een vergunning nodig. Aanvraagformulier loterijvergunning

  • Gokautomaat plaatsen

    De gemeente maakt een verschil tussen 'hoogdrempelige' en 'laagdrempelige’ inrichtingen. Hoogdrempelige inrichtingen zijn bijvoorbeeld cafés, bars, restaurants en nachtclubs. Deze bedrijven mogen 2 speelautomaten hebben, zowel kansspel- als  behendigheidsautomaten. Laagdrempelige inrichtingen zijn bijvoorbeeld snackbars en kantines. Deze bedrijven mogen 2 behendigheidsautomaten hebben (dus geen kansspelautomaten). Daarnaast kan het nodig zijn dat u een exploitatievergunning aanvraagt bij het Ministerie van Veiligheid en Justitie. Aanvraag plaatsen speelautomaat

  • Geboorteaangifte

    U geeft de geboorte aan in de gemeente waar uw kind geboren is. De geboorteaangifte is verplicht. U doet de aangifte binnen drie dagen na de geboorte. Is de derde dag een zaterdag, zondag of feestdag? Dan kunt u de aangifte op de eerstvolgende werkdag doen.

  • Voornaam of achternaam wijzigen

    U kunt uw voornaam of achternaam wijzigen. Ook kunt u de naam van uw kinderen wijzigen. U moet wel voldoen aan strenge voorwaarden. Is de wijziging van uw naam goedgekeurd? Dan neemt de gemeente uw nieuwe naam op in de basisregistratie personen (BRP). Daarnaast voegt de gemeente uw nieuwe naam toe aan uw geboorteakte. Instanties die gebruikmaken van deze gegevens ontvangen deze informatie.

  • Gebruik gemeentegrond

    Het kan zijn dat u in het verleden een strook gemeentegrond  grenzend aan uw tuin in gebruik heeft  gekregen. En daarvoor toen een ingebruikgevingsverklaring heeft ondertekend.