Zoekresultaat 1 - 10 van 22 resultaten

 • Loterij organiseren

  Als u een loterij wilt organiseren, heeft u een vergunning nodig.

 • Vreemdelingenpaspoort

  U kunt een vreemdelingenpaspoort krijgen als u vreemdeling bent, in Nederland woont en geen reisdocument kunt krijgen van de autoriteiten van uw eigen land.

 • Geboorteaangifte

  Na de geboorte van uw kind moet u binnen 3 dagen aangifte van de geboorte doen bij de burgerlijke stand van de gemeente waar het kind is geboren.

 • Adoptie

  Bij gemeente Gemert-Bakel kunt u geen verzoek tot het adopteren van een kind indienen.

 • Reizen met kinderen en grenscontroles

  Minderjarige kinderen kunnen bij reizen naar het buitenland te maken krijgen met grenscontroles. Wanneer zij reizen met een vader of moeder met een andere achternaam, moet de douane vast kunnen stellen dat zij ouder en kind zijn. Reist het kind alleen of met andere mensen dan beide ouders (bijvoorbeeld grootouders, familie of kennissen), dan moet duidelijk zijn dat beide ouders hiervoor toestemming hebben gegeven.

 • Geregistreerd partnerschap

  Het aangaan van een geregistreerd partnerschap is een bijzondere gebeurtenis. De gemeente helpt u graag om hier een persoonlijke en onvergetelijke dag van te maken. Niet alleen paren uit Gemert-Bakel, maar ook van buiten de gemeente zijn van harte welkom!

 • Registratie levenloos geboren kind

  Vanaf 4 februari 2019 kun je als vader of moeder van een levenloos geboren kind jouw kindje laten opnemen in de Basisregistratie Personen (BRP). Na registratie staat je kindje vermeld in jouw persoonslijst en is het ook terug te vinden op mijnoverheid.nl. Registratie gebeurt alleen op verzoek van de ouder(s), het is niet verplicht. Iedere ouder moet voor zichzelf een verzoek indienen.

 • Erkenning kind

  Als de ouders van een kind niet getrouwd zijn of geen geregistreerd partnerschap hebben gesloten, kan de vader of de moeder uit wie het kind niet is geboren (duomoeder) het kind erkennen. Hiervoor moet u een afspraak maken.

 • Geheimhouding persoonsgegevens

  Wilt u niet dat bedrijven uw persoonsgegevens kunnen opvragen uit de Basis Registratie Personen (voorheen GBA)? Dan kunt u een verzoek indienen om uw gegevens geheim te houden. Dit is gratis.

 • Gevonden en verloren voorwerpen

  Als u een voorwerp vindt en u weet niet wie de eigenaar is, bent u verplicht zo snel mogelijk aangifte te doen. Dit doet u bij de gemeente waar u het voorwerp hebt gevonden. U kunt het voorwerp bij u houden of in bewaring geven bij de gemeente. Als u iets verloren heeft , kunt u hiervan persoonlijk aangifte doen aan de balie of digitaal.