Zoekresultaat 1 - 6 van 6 resultaten
- Loterij, prijsvraag, bingo organiseren
Als u een kansspel wilt organiseren, heeft u een vergunning nodig. Organiseert u een bingo of kansspel ter promotie, dan is een melding voldoende.
- Bron: Edam-Volendam (Gemeente)
- 2023-12-18
- Zienswijze (mening) indienen ontwerpplan of -besluit
Bent u het niet eens met een ontwerpplan of ontwerpbesluit van de gemeente? Dan kunt u uw mening geven. Dit heet een zienswijze. U kunt bijvoorbeeld een zienswijze indienen als u niet akkoord gaat met een nieuw plan voor de bouw van woningen. U kunt via de oranje knop uw zienswijze digitaal indienen met uw DigiD. Dit doet u tijdens de zes weken dat het plan ter inzage ligt.
- Bron: Edam-Volendam (Gemeente)
- 2024-11-08
- Grond kopen, huren of pachten
De gemeente is eigenaar van stukken grond in de gemeente. Soms kunt u een stuk grond van de gemeente kopen, huren of pachten. Bijvoorbeeld bouwkavels, landbouwgrond of groenstroken. U kunt hieronder met of zonder DigiD een aanvraagformulier invullen en meteen de administratiekosten van € 10,00 betalen.
- Bron: Edam-Volendam (Gemeente)
- 2024-03-28
- Verklaring omtrent het gedrag (VOG)
Een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) is een bewijs van goed gedrag. Werkgevers of organisaties kunnen om een VOG vragen. Bijvoorbeeld als u in de kinderopvang of het onderwijs gaat werken, maar ook als u een wapenvergunning aanvraagt. Vraag deze digitaal bij ons aan:
- Bron: Edam-Volendam (Gemeente)
- 2024-11-18
- Overlijdensaangifte
Als iemand overlijdt doet u hiervan aangifte in de gemeente waar deze persoon is overleden. De gemeente verwerkt het overlijden in de burgerlijke stand en de Basisregistratie Personen (BRP). Aangifte doen is verplicht. Meestal doet de uitvaartondernemer dit. Als nabestaande kunt u dit ook zelf doen. Uitvaartondernemers kunnen hier digitaal aangifte doen. Wilt u zelf aangifte doen, dan kunt u hiervoor een afspraak maken.
- Bron: Edam-Volendam (Gemeente)
- 2023-12-04
- Bezwaar en beroep
Bent u het niet eens met een besluit van de gemeente? U kunt dan meestal bezwaar maken tegen dat besluit. Dat moet binnen zes weken. Bij wie u bezwaar kunt maken, staat vermeld op het besluit dat u heeft ontvangen. Meestal is dat het college van burgemeester en wethouders. Maar het kan ook de heffingsambtenaar zijn als het om een belastingaanslag gaat. Wilt u bezwaar maken tegen een besluit? Dien dan een bezwaarschrift in. Dit kan digitaal met DigiD of schriftelijk met een brief of met het afdrukformulier.
- Bron: Edam-Volendam (Gemeente)
- 2024-11-06
- 1