Zoekresultaat 1 - 8 van 8 resultaten

 • Inschrijving Registratie Niet Ingezetenen (RNI)

  Inschrijven bij kortdurend verblijf in Nederland.

 • Registering as a non-resident in The Netherlands

  If you are visiting the Netherlands to work or study, you will need a citizen service number (burgerservicenummer - BSN)

 • Uittreksel Registratie Niet-Ingezetenen (RNI)

  Een uittreksel RNI kunt u aanvragen als u in het buitenland woont of korter dan vier maanden in Nederland. Om een aanvraag te kunnen doen moet u wel ingeschreven staan in de RNI.

 • Gemeentegrond gebruiken

  Als u grond van de gemeente wilt gebruiken, hebt u toestemming nodig van de gemeente. Bijvoorbeeld als u gemeentegrond wilt gebruiken: - als tuin of wei; - voor opslag van bouwmaterialen; - om een container op te plaatsen. Als de gemeente akkoord gaat, mag u de grond gebruiken. De gemeente blijft wel eigenaar van de grond.

 • Verklaring omtrent het gedrag (VOG)

  Een verklaring omtrent het gedrag (VOG) is een bewijs van goed gedrag. Werkgevers of instanties vragen daar soms om. Bijvoorbeeld als u werkt in de kinderopvang, het onderwijs of om een wapenvergunning aan te vragen. Let op: vraag de verklaring alleen aan bij Dienst Justis. Er zijn bedrijven die aanbieden om een verklaring voor u aan te vragen. Hiervoor betaalt u extra geld. Maak hier geen gebruik van. Dienst Justis werkt niet samen met deze bedrijven.

 • Loterij, prijsvraag, bingo organiseren

  Voor het organiseren van een loterij heeft u een vergunning nodig. Bij welke instantie u de vergunning aanvraagt, hangt af van de hoogte van de prijzen. Organiseert u een incidentele loterij met een prijzenpakket tot € 4.500? Vraag het dan digitaal aan.

 • Extract from the Registry for Non-Residents (RNI)

  You can request an RNI extract if you live abroad or have been in the Netherlands for less than four months. To be able to submit an application, you must be registered in the RNI.

 • Conceptverzoek omgevingsvergunning

  Let op: In verband met de hoeveelheid aanvragen kan de afhandeling van uw zaak langer duren dan u van ons gewend bent. U heeft een plan om iets te veranderen op uw perceel. Mogelijk wilt u iets gaan (ver)bouwen. U heeft bijvoorbeeld de wens voor een uitrit naar de weg. Of u wilt uw droom waarmaken door het starten van een bedrijf. Voor deze plannen heeft u misschien een omgevingsvergunning nodig. De afdeling Dienstverlening geeft u graag advies over uw plan en bekijkt of het in de regels past. Met het conceptverzoek beoordelen wij of u een omgevingsvergunning nodig heeft en wat de haalbaarheid van uw plan is.