Zoekresultaat 1 - 9 van 9 resultaten

 • Paspoort aanvragen

  Een paspoort vraagt u persoonlijk aan bij de gemeente. Vraagt u een paspoort aan voor uw kind, dan moet uw kind zelf aanwezig zijn. U kunt uw paspoort meestal na 6 werkdagen ophalen.  Voor het aanvragen van een paspoort maakt u eerst een afspraak. Let op: vraag uw paspoort op tijd aan. We verwachten in 2024 meer aanvragen dan normaal. Voor het ophalen maken wij met u een afspraak tijdens de aanvraag. U kunt uw paspoort ook laten bezorgen.

 • Naamgebruik wijzigen

  Bent u getrouwd, heeft u een geregistreerd partnerschap of bent u gescheiden? Dan kunt u bij ons aangeven met welke achternaam u door overheidsinstanties aangeschreven wilt worden.  U kunt kiezen voor: uw eigen achternaam de achternaam van uw partner uw eigen achternaam, gevolgd door de achternaam van uw partner de achternaam van uw partner, gevolgd door uw eigen achternaam

 • Bewindvoering kosten

  Bent u bewindvoerder, mentor of curator? Dan kunt u namens uw klant bijzondere bijstand aanvragen voor de kosten. U heeft daarvoor een uitspraak van de rechter nodig.

 • Adresonderzoek

  Denkt u dat er iemand op uw adres staat ingeschreven of ontvangt u post voor iemand die niet (meer) op uw adres woont. U kunt de gemeente vragen een adresonderzoek te starten. De gemeente kijkt dan in de basisregistratie personen (BRP) of de persoon op uw adres staat ingeschreven. Is dit het geval, dan onderzoekt de gemeente waar deze persoon echt woont.   Na het afronden van het onderzoek zijn er 2 mogelijkheden: De persoon geeft zelf zijn verhuizing door en wordt op dat adres ingeschreven. Het is niet duidelijk waar de persoon woont en wordt uitgeschreven van uw adres. De gemeente past de Basisregistratie Persoonsgegevens (BRP) aan. Het duurt 6 tot 8 weken voordat het onderzoek is afgerond.

 • Identiteitskaart aanvragen

  Een identiteitskaart (ID-kaart) vraagt u persoonlijk aan bij de gemeente. Vraagt u een identiteitskaart aan voor uw kind, dan moet uw kind zelf aanwezig zijn.. U kunt uw ID-kaart meestal na 6 werkdagen ophalen.  Voor het aanvragen van een ID-kaart maakt u eerst een afspraak. Let op: vraag uw paspoort op tijd aan. We verwachten in 2024 meer aanvragen dan normaal. Voor het ophalen maken wij met u een afspraak tijdens de aanvraag. U kunt uw ID-kaart ook laten bezorgen.

 • Automatische incasso

  Met een machtiging kunt u uw aanslag gemeentebelastingen in 6 tot maximaal 10 maandelijkse termijnen betalen. De automatische incasso kunt u online starten, stoppen, of uw rekeningnummer wijzigen. Zo werkt het: Het bedrag wordt in 6 tot 10 termijnen afgeschreven (10 termijnen van maart t/m december). Geeft u later de machtiging af, dan wordt het bedrag verdeeld over de maanden die in het lopende belastingjaar nog over zijn. Bijvoorbeeld: u geeft een machtiging af in april, dan wordt het bedrag in 8 termijnen afgeschreven (mei tot en met december). De afschrijving start 1 maand nadat u de machtiging heeft afgegeven. De afschrijvingen vinden plaats aan het einde van iedere volgende maand. Er moet wel  voldoende saldo op uw rekening staan. U kunt de machtiging altijd stopzetten. U zorgt dan zelf voor een tijdige betaling. Kan 2 keer een termijn niet worden afgeschreven, dan vervalt de automatische incasso. U moet dan het openstaande bedrag in 1 keer betalen. Is de vervaltermijn van de belastingaanslag voorbij? Dan betaalt u direct. Heeft u een machtiging afgegeven, dan wordt uw aanslag het jaar daarna automatisch afgeschreven. U kunt dit natuurlijk altijd stopzetten.

 • Tweede paspoort

  Een tweede paspoort vraagt u aan als u landen bezoekt die met elkaar in conflict zijn of als uw paspoort voor visumaanvraag bij een ambassade ligt. Het tweede paspoort is 2 jaar geldig.  U kunt uw paspoort meestal na 6 werkdagen ophalen.  Voor het aanvragen van een paspoort maakt u eerst een afspraak. Let op: vraag uw paspoort op tijd aan. We verwachten in 2024 meer aanvragen dan normaal. Voor het ophalen maken wij met u een afspraak tijdens de aanvraag. U kunt uw paspoort ook laten bezorgen.

 • Vreemdelingenpaspoort

  Een vreemdelingenpaspoort kunt u alleen aanvragen als u vreemdeling bent en een geldige verblijfsvergunning heeft. Aanvragen en afhalen doet u persoonlijk. Dat geldt ook voor kinderen. Kinderen tot 18 jaar hebben bij aanvraag schriftelijke toestemming en kopie legitimatiebewijs van beide ouders (verzorgers) nodig. U kunt uw paspoort meestal na 6 werkdagen ophalen.  Voor het aanvragen van een paspoort maakt u eerst een afspraak. Let op: vraag uw paspoort op tijd aan. We verwachten in 2024 meer aanvragen dan normaal. Voor het ophalen maken wij met u een afspraak tijdens de aanvraag.

 • Zakenpaspoort

  Een zakenpaspoort bevat dubbel aantal pagina’s voor meer stempels. U vraagt dit paspoort persoonlijk aan bij de gemeente. Vraagt u een paspoort aan voor uw kind, dan moet uw kind zelf aanwezig zijn. U kunt uw paspoort meestal na 6 werkdagen ophalen.  Voor het aanvragen van een paspoort maakt u eerst een afspraak. Let op: vraag uw paspoort op tijd aan. We verwachten in 2024 meer aanvragen dan normaal. Voor het ophalen maken wij met u een afspraak tijdens de aanvraag. U kunt uw paspoort ook laten bezorgen.