Zoekresultaat 1 - 10 van 34 resultaten

  • Ontkenning van het ouderschap

    Het is mogelijk om het ouderschap te ontkennen. Bijvoorbeeld omdat jouw echtgenoot niet de biologische vader van jouw kind is. Of omdat de duomoeder geen rol in de verzorging van jouw kind heeft gespeeld. De moeder, vader/duomoeder en het kind kunnen ontkenning van het ouderschap aanvragen. Meestal moet je hiervoor naar de rechtbank. Je hebt dan een advocaat nodig. De…

  • Discriminatie melden

    Discriminatie is het maken van onderscheid op basis van bijvoorbeeld godsdienst, geslacht of ras. Dit mag niet. Heb je een klacht over discriminatie omdat je zelf slachtoffer of getuige van discriminatie bent geweest? Dan kan je dit (anoniem) melden bij Discriminatie.nl. Online een klacht melden via discriminatie.nl Contact Discriminatie.nl Je kan jouw klacht ook melden via +31 800 08 80.…

  • Klacht over de gemeente indienen

    Ben je niet goed behandeld door een medewerker van de gemeente? Dan kan je een klacht indienen bij de gemeente. Online een klacht indienen als natuurlijk persoon (DigiD) Online een klacht indienen als organisatie (eHerkenning) Heb je geen DigiD of eHerkenning? Vul dan het online formulier in waarmee je een klacht kan indienen zonder DigiD of eHerkenning.  Let op Je…

  • Geslacht op geboorteakte wijzigen

    Op jouw geboorteakte staat jouw geslacht. Je kan dit wijzigen. Je hebt hiervoor een deskundigenverklaring nodig. Bij het doorgeven van uw geslachtswijziging geef je meteen door welke voornaam je voortaan wilt gebruiken. Dit doe je bij de gemeente waar je bent geboren. Bel voor een afspraak (gratis) Voorwaarden De voorwaarden om jouw geslacht op de geboorteakte te wijzigen zijn:  Je…

  • Beroepschrift indienen

    Ben je het niet eens met een beslissing op bezwaar van de gemeente? Dan kan je hiertegen in beroep gaan. In de beslissing die je van de gemeente ontvangt, staat waar je in beroep kan gaan. Dit is meestal de rechtbank. Vaak krijg je een uitnodiging voor een rechtszitting. Daar kan je mondeling toelichten waarom je het niet eens bent.…

  • Briefadres aanvragen

    Een briefadres is een huisadres waar je jouw post laat bezorgen. Je kan jouw post tijdelijk ontvangen op een ander adres dan waar je verblijft. Bijvoorbeeld omdat je geen woning hebt. Je vraagt het gebruik van een briefadres aan bij de gemeente.  Aanvraagformulier briefadres (pdf) downloaden  Verklaring toestemming briefadres (pdf) downloaden  Of maak online een afspraak (gratis). Voorwaarden De belangrijkste voorwaarden om…

  • Bezwaarschrift indienen

    Ben je het niet eens met een besluit van de gemeente? Dan kan je een bezwaarschrift indienen bij de gemeente. Voor het indienen van een zienswijze, een klacht of een bezwaar gemeentelijke belastingen, geldt een andere procedure. Online bezwaarschrift indienen als natuurlijk persoon (DigiD)     Online bezwaarschrift indienen als organisatie (eHerkenning) Waartegen kan ik bezwaar maken? Je kan bezwaar maken omdat bijvoorbeeld jouw…

  • Huwelijk of geregistreerd partnerschap

    Ga je trouwen of een geregistreerd partnerschap aan? En is jouw keuze gevallen op een mooie trouwlocatie in de gemeente Noordwijk? Dan moet je daarvoor een paar dingen regelen bij ons. Je moet een datum vastleggen en een melding voorgenomen huwelijk of geregistreerd partnerschap doen. Dit is in de plaats gekomen van de ondertrouw. Dit moet minimaal 2 weken en…

  • Begraven of cremeren

    Je kan een overledene begraven of cremeren. Hiervoor heb je toestemming nodig van de gemeente. De uitvaartondernemer regelt dit meestal voor jou. Toestemming voor begraven of cremeren Natuurlijke doodsoorzaak Is de overledene door een natuurlijke oorzaak overleden? Dan vraag je toestemming aan de gemeente. Je hebt hiervoor een verklaring nodig van een arts of een lijkschouwer. Onnatuurlijke doodsoorzaak Is de…

  • Ouderlijk gezag en voogdij aanvragen

    Ouderlijk gezag of voogdij hebben, betekent dat je beslissingen mag nemen over een kind.  Online ouderlijk gezag aanvragen via rechtspraak.nl (DigiD) Online een voogd aanwijzen via rechtspraak.nl (DigiD) Ouderlijk gezag Getrouwd of geregistreerd partnerschap Ben je getrouwd of heb je een geregistreerd partnerschap? En krijg je een kind? Dan krijgen beide ouders automatisch het ouderlijk gezag. Niet getrouwd en geen…