Zoekresultaat 1 - 10 van 11 resultaten

 • Verhuizing doorgeven

  Geef uw verhuizing naar of binnen de gemeente Tynaarlo aan ons door. Doe dit tussen 4 weken vóór en 5 dagen nadat u verhuisd bent. 

 • Molens

  In de gemeente staat een aantal molens, waarvan de wieken nog regelmatig draaien. U kunt de molens ook bezoeken. Hieronder vindt u een overzicht.

 • Onafhankelijke cliëntondersteuner

  Ben je op zoek naar iemand die je kan helpen met de gesprekken die je voert met de gemeente? Of weet je niet bij welk loket je moet zijn met jouw hulpvraag?

 • Eerste inschrijving in Nederland

  Komt u vanuit het buitenland en blijft u het komende half jaar tenminste vier maanden in Nederland? Dan doet u binnen 5 dagen na aankomst persoonlijk aangifte bij de gemeente.

 • Achternaam kiezen voor uw kind

  U en uw partner mogen zelf kiezen welke achternaam uw eerste kind krijgt. U kiest de achternaam vóór de geboorte of bij de aangifte van de geboorte. U regelt de naamskeuze persoonlijk bij de gemeente.

 • Verstrekkingsbeperking persoonsgegevens aanvragen

  In de Basisregistratie Personen (BRP) zijn de gegevens opgenomen van iedereen die in de gemeente woont. Het gaat hierbij om adresgegevens, informatie over een huwelijk op geregistreerd partnerschap, nationaliteit, ouders en kinderen. Deze gegevens worden gedeeld met andere overheidsinstellingen. Wilt u niet dat uw gegevens aan anderen -bijvoorbeeld advocaten- wordt gedeeld? Dan kunt u een verstrekkingsbeperking van uw persoonsgegevens aanvragen. 

 • Uittreksel burgerlijke stand

  De burgerlijke stand maakt akten op van belangrijke gebeurtenissen in uw leven. Zoals geboorte, huwelijk, echtscheiding, geregistreerd partnerschap, beëindiging geregistreerd partnerschap en overlijden. U kunt een afschrift of uittreksel van deze akten aanvragen bij de gemeente waar de gebeurtenis heeft plaatsgevonden. 

 • Akte burgerlijke stand door advocaten

  Bent u advocaat, notaris of werkt u bij een overheidsinstantie? En heeft u van een burger een kopie van een akte van de burgerlijke stand nodig? Dan kunt u met eHerkenning een afschrift van een akte van de burgerlijke stand aanvragen. Dit gaat sneller dan wanneer u het afschrift schriftelijk bij ons aanvraagt.

 • Publicatie voorgenomen verkopen

  Waarom publiceren we voorgenomen verkoop en verhuur van gemeentelijk vastgoed?De hoogste rechter in ons land heeft bepaald dat bij de uitgifte van een onroerende zaak door de gemeente (zoals verkoop en verhuur), iedereen de gelegenheid moet krijgen om een kans te maken op die onroerende zaak. Aan de hand van een selectieprocedure moet de gemeente dan een koper of huurder selecteren. Het bieden van deze gelegenheid om ‘mee te dingen’ hoeft niet als vaststaat of redelijkerwijs mag worden aangenomen dat er maar één serieuze gegadigde is.

 • Melding voorgenomen huwelijk of partnerschap

  Wilt u een huwelijk of geregistreerd partnerschap aangaan? Dan kunt u online de melding doen met uw DigiD. Uw trouwmelding kunt u al een jaar van tevoren doorgeven, maar moet uiterlijk 14 dagen voor uw trouwdatum binnen zijn bij de trouwgemeente.