Zoekresultaat 1 - 5 van 5 resultaten

 • Geheimhouding persoonsgegevens

  De gemeente heeft persoonsgegevens als uw naam, adres, geboorteplaats en geboortedatum. U kunt ons vragen uw persoonsgegevens geheim te houden. We zijn wel altijd verplicht uw gegevens door te geven aan overheidsinstellingen zoals bijvoorbeeld de Belastingdienst.

 • Bezwaar tegen gemeentelijke besluiten

  Als u het niet eens bent met een besluit van de gemeente kunt u bezwaar maken. Een bezwaar stuurt u digitaal (met DigiD of eHerkenning) of per post op. Een bezwaar kunt u niet e-mailen.

 • Geslachtswijziging

  Een geslachtsaanpassing op de geboorteakte kunt u aanvragen in de gemeente waar u geboren bent. U maakt hiervoor een afspraak. Als u wilt kunt u dan ook uw voornaam of voornamen laten aanpassen.

 • Gebruik achternaam

  U wilt doorgeven of u de achternaam van uw partner of weer uw eigen achternaam wilt gebruiken. U geeft dit met uw DigiD online door aan de gemeente waar u woont.

 • Scheiding doorgeven

  Als u in het buitenland gescheiden bent, moet u dit zelf doorgeven. Bent u in Nederland gescheiden dan moet dit binnen 6 maanden na de uitspraak van de rechter zijn doorgegeven aan de gemeente. Dit moet in de gemeente waar u bent getrouwd. Meestal regelt uw advocaat dit.