Zoekresultaat 1 - 10 van 10 resultaten

  • Beroepschrift indienen

    De gemeente beslist over uw bezwaar tegen een gemeentelijk besluit. Als u het niet eens bent met de beslissing van de gemeente over uw bezwaar, dan kunt u in beroep gaan. In de brief van de gemeente met de beslissing op uw bezwaarschrift staat vermeld bij wie u in beroep kunt gaan.

  • Achternaam, wijziging

    Wanneer u uw achternaam wilt wijzigen, kunt u dit aanvragen bij het Ministerie van Veiligheid en Justitie. Gebruik hiervoor het speciale aanvraagformulier.Is uw aanvraag goedgekeurd? Dan wordt uw nieuwe naam opgenomen in de basisregistratie personen (BRP).

  • Voornaam, wijziging

    Als u uw voornaam wilt wijzigen, moet u naar de rechtbank. U moet voor het wijzigen van uw voornaam een belangrijke reden hebben. Bijvoorbeeld omdat u gepest wordt met uw naam of omdat uw voornaam verkeerd gespeld is bij de geboorteaangifte.

  • Vaststelling van het ouderschap

    De rechtbank stelt vast wie de biologische ouder van een kind is. Dit gebeurt bijvoorbeeld als de biologische ouder het kind niet wil erkennen. Of als de ouder overleden is voordat hij of zij het kind kon erkennen.

  • Adresonderzoek

    Bij de gemeente staat iedereen ingeschreven op een adres. Dat kan een woon- of briefadres zijn. Als u twijfelt of adresgegevens wel kloppen, moet de gemeente een administratief onderzoek starten.

  • Automatische incasso gemeentelijke belastingen

    De gemeentelijke belastingen betaalt u aan de BsGW (Belastingsamenwerking Gemeenten en Waterschappen). Bij automatische incasso geeft u de BsGW toestemming om het bedrag in termijnen van uw rekening af te schrijven.

  • Culturele en welzijnsinstellingen, gebruik accommodatie

    De gemeente verhuurt gebouwen aan culturele instellingen en welzijnsinstellingen. Als u een evenement of een tentoonstelling organiseren in het gebouw moet u ons eerst om toestemming vragen. U krijgt ook te horen of er speciale maatregelen nodig zijn.

  • Persoonsgegevens, verklaring onder ede of belofte

    Officiële gebeurtenissen die hebben plaatsgevonden in het buitenland, zoals geboorte, huwelijk of overlijden moet u doorgeven bij de gemeente. U bent ook verplicht de officiële documenten van deze gebeurtenissen af te (laten) geven.

  • Adoptie, Nederlandse kinderen

    Als u een kind adopteert, ontstaat er een wettelijke familieband tussen u (en eventueel uw partner) en het kind. Deze nieuwe familieband verbreekt de familieband tussen het kind en de biologische ouders. Bij adoptie van Nederlandse kinderen gaat het in de meeste gevallen om stiefouderadoptie.

  • Trouwen in het buitenland, registratie huwelijk

    Nadat u getrouwd bent in het buitenland, moet u uw huwelijk registreren in Nederland. Dit doet u bij de gemeente waar u bent ingeschreven. Niet elk huwelijk is geldig in Nederland. Beide partners moeten bijvoorbeeld 18 jaar of ouder zijn op het moment van registreren.