Zoekresultaat 1 - 9 van 9 resultaten

 • Automatische incasso, machtiging

  U kunt de gemeentelijke belastingen betalen via een automatische incasso, dit heet een machtiging. U geeft de gemeente dan toestemming om de belasting in een aantal termijnen van uw rekening af te schrijven.

 • Emigratie

  Verhuizen naar buitenland

 • Verloren of gevonden voorwerpen melden

  Iets kwijt, iets verloren, of misschien iets van een ander gevonden? Meld het!

 • Echtscheiding of geregistreerd partnerschap ontbinden

  Als u niet meer samen wilt zijn met uw partner, vraagt u een echtscheiding aan of een beëindiging van uw geregistreerd partnerschap. In beide gevallen regelt u dit via een advocaat.

 • Bewijs van in leven zijn

  Een bewijs van in leven zijn is een uittreksel uit de Basis Registratie Personen (BRP) dat aantoont dat een inwoner in leven is. Heeft u het bewijs voor gebruik in het buitenland, dus een attestatie de vita nodig? Geef dit dan aan bij de aanvraag. Het uittreksel nodig omdat een pensioenfonds hier om vraagt? Maak dan een afspraak en neem naast een identiteitsbewijs ook de brief van het fonds mee waarin zij naar het uittreksel vragen.

 • Bewijs van Nederlanderschap

  Met een bewijs van Nederlanderschap kunt u aantonen dat u de Nederlandse nationaliteit bezit. U krijgt dan een uittreksel uit de basisregistratie personen (BRP). Dit bewijs heeft u bijvoorbeeld nodig als u voor bepaalde beroepen in aanmerking wilt komen, zoals functies in het openbaar bestuur. Ook kan dit uittreksel opgevraagd worden door een advocaat voor een echtscheidingsprocedure. Het uittreksel bewijs van Nederlanderschap wordt met 5 dagen per post thuisgestuurd.

 • Geheimhouding persoonsgegevens

  Alle gemeenten bewaren de actuele gegevens van hun inwoners in de Basisregistratie Personen (BRP). Instellingen die wettelijke taken uitvoeren hebben toegang tot uw adres- en persoonsgegevens. Maatschappelijke instellingen zoals de kerk, ouderenzorg of maatschappelijk werk kunnen uw gegevens opvragen. Wilt u niet dat zij uw adres ontvangen? Dan kunt u de gemeente verzoeken om geheimhouding van uw persoonsgegevens.

 • Verklaring omtrent het gedrag (VOG)

  Een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) is een bewijs van goed gedrag. Werkgevers of organisaties kunnen om een VOG vragen. Bijvoorbeeld als u in de kinderopvang of het onderwijs gaat werken, maar ook als u een wapenvergunning aanvraagt.

 • Naamgebruik

  Bent u getrouwd of getrouwd geweest, heeft u een geregistreerd partnerschap of heeft u dat gehad, dan kunt u er voor kiezen de achternaam van uw partner (niet meer) te gebruiken. Dit heet naamgebruik. De gemeente geeft het gekozen naamgebruik door aan andere overheidsinstanties, zoals de Belastingdienst en pensioenfondsen. Op officiële documenten als een paspoort en rijbewijs staat altijd uw eigen achternaam, ook al heeft u een ander naamgebruik gekozen.