Zoekresultaat 1 - 10 van 12 resultaten

  • Bewijs van Nederlanderschap

    Het bewijs van Nederlanderschap is het schriftelijke bewijs van de gemeente dat u in het bezit bent van de Nederlandse nationaliteit.

  • Vreemdelingenpaspoort

    Als u een geldige verblijfsvergunning hebt, maar (nog) niet de Nederlandse nationaliteit, dan kunt u een vreemdelingenpaspoort aanvragen. U vraagt een vreemdelingenpaspoort persoonlijk aan bij de gemeente. Hiervoor moet u een afspraak maken.

  • Aangifte levenloos geboren kind

    U kunt als ouder(s) een levenloos geboren kind laten inschrijven in de basisregistratie personen (BRP).

  • Bezwaar, beroep en mediation

    Bent u het niet eens met een besluit van de gemeente? Dien dan een bezwaarschrift in. Kunt u zich niet vinden in het besluit over uw bezwaar? Dien dan een beroepschrift in.

  • Echtscheiding / ontbinding geregistreerd partnerschap

    U moet binnen zes maanden na de uitspraak van een rechter de echtscheiding inschrijven bij de gemeente waar u bent getrouwd. U kunt ook uw advocaat vragen om dit te doen. De uitspraak wordt dan in het register van de burgerlijke stand ingeschreven. Na inschrijving bij de gemeente is de echtscheiding pas officieel.

  • Zakenpaspoort

    Een zakenpaspoort is een reisdocument en een legitimatiebewijs voor mensen die veel reizen en een visum nodig hebben. Een zakenpaspoort is hetzelfde als een “gewoon” paspoort. U kunt met een zakenpaspoort naar alle landen reizen en het als identiteitsbewijs gebruiken. Het verschil met een gewoon paspoort is dat een zakenpaspoort meer pagina’s heeft voor visa. Het aantal pagina’s van een gewoon paspoort is dan niet genoeg voor alle stempels en visa.

  • Bewijs van in leven zijn

    U heeft een bewijs nodig waaruit blijkt dat u in leven bent. Voor bijvoorbeeld een uitkering van een pensioenfonds of een levensverzekeringsmaatschappij kan het nodig zijn dit bewijsstuk te overleggen. Vraagt een instantie in Nederland hier om? Dan kunt u een ‘Bewijs van in leven zijn’ online aanvragen met DigiD. Bij de stappen die u hierbij doorloopt betaalt u de kosten direct via iDEAL. U ontvangt het uittreksel dan via de post.

  • Verklaring omtrent het gedrag

    Werkgevers, verenigingen en andere organisaties mogen u vragen om een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG). Dit is een verklaring waaruit blijkt dat uw gedrag geen belemmering vormt voor de (nieuwe) functie. Ook voor de aanvraag van een visum, emigratie of werkvergunning heeft u een VOG nodig. Daarnaast kunt u een VOG nodig hebben als gastouder, huisgenoot van gastouder of gastouderbureau.

  • Bestuurlijke boete BRP

    De Basisregistratie Personen (BRP) dient juist en actueel te zijn. Daarvoor heeft de gemeente de juiste gegevens van u nodig. Wijzigingen in uw persoonsgegevens, zoals uw woonsituatie, nationaliteit of burgerlijke staat, geeft u door aan de gemeente. Doet u dit niet, dan begaat u een overtreding. Als u bewust in overtreding bent, kan de gemeente u een bestuurlijke boete opleggen. De hoogte van de boete kan variëren.

  • Handtekeninglegalisatie

    Een legalisatie van een handtekening houdt in dat de burgemeester verklaart dat een handtekening op een bepaald document 'echt' is. De handtekening moet in aanwezigheid van de behandelend ambtenaar geplaatst worden. De gemeente bevestigt met een stempel dat dit dezelfde handtekening is als die op uw paspoort of identiteitskaart staat. Voor de legalisatie van de handtekening moet u een afspraak maken.