Zoekresultaat 1 - 10 van 10 resultaten

 • Zienswijze ruimtelijk plan indienen

  Wilt u reageren op een besluit op een ruimtelijk plan dat de gemeente nog moet nemen? In bepaalde gevallen kunt u dan een zienswijze indienen.

 • Bezwaarschrift indienen

  Bent u het niet eens met een besluit van de gemeente? Heeft u persoonlijk belang bij het besluit? Dan kunt u bezwaar maken. Dat moet binnen 6 weken na verzending van het besluit.

 • Bezwaar bestuurlijke boete overlast openbare ruimte

  U kunt bezwaar maken tegen een boete voor overlast in de openbare ruimte (bestuurlijke boete) als u het niet eens bent met de boete. Het bezwaar moet u indienen binnen 6 weken na de datum (dagtekening) van de boete.

 • Gymzalen en sporthallen huren

  Wilt u sporten of een activiteit organiseren dan kunt u een binnensportaccommodatie huren. De gemeente verhuurt sporthallen, gymzalen, turnhallen, vergaderruimtes en een toneelzaal.

 • Verklaring van huwelijksbevoegdheid

  Trouwt u in het buitenland dan kan de ambassade van het land u vertellen welke documenten u nodig heeft. Soms is een verklaring van huwelijksbevoegdheid nodig. Het internationale document verklaart dat u volgens de Nederlandse wet met elkaar mag trouwen.

 • Paspoort inwoner Breda

  Een paspoort vraagt u aan bij de gemeente. U moet hiervoor een afspraak maken en u betaalt de kosten bij de aanvraag. Daarna haalt u het paspoort na 6 werkdagen persoonlijk op tijdens openingstijden bij balie 10. U heeft 3 maanden om uw paspoort op te halen.

 • Extract from the civil registry

  A life event, such as a birth, marriage, death or divorce, is recorded in a deed by the council where the event took place. This deed remains with that council. You can order a copy of the deed if the event took place in the district of Breda. The extract is dealt with and sent by post within 7 working days. Remember that delivery by post can take longer.

 • Bezwaarschrift indienen Sociaal Domein

  De gemeente neemt besluiten over uw bijstandsuitkering, bijzondere bijstand, Wmo ondersteuning, schuldhulpverlening of jeugdzaken. Heeft u een vraag over het besluit, bel dan met de medewerker die het besluit heeft genomen. De medewerker beantwoordt uw vragen en legt het besluit uit. Als u het niet eens bent met het besluit dan kunt u bezwaar maken. Een bezwaarschrift indienen kan tot 6 weken na verzending van het besluit.

 • Erkennen van een kind

  Bent u niet getrouwd en heeft u geen geregistreerd partnerschap? Dan heeft uw kind bij de geboorte wettelijk gezien alleen een moeder. Als u de wettelijke vader of duomoeder wilt zijn dan moet u het kind erkennen. Dit kan voor, of na de geboorte van het kind. Een kind erkennen doet u aan de balie, op afspraak.

 • Verhuizen

  Verhuist u naar een ander adres in de gemeente Breda? Of verhuist u uit een andere gemeente naar Breda? Geef uw verhuizing op tijd door, vanaf 4 weken voor uw verhuisdatum of uiterlijk 5 dagen erna. Iedereen van 16 jaar of ouder die verhuist, kan de verhuizing doorgeven.