Zoekresultaat 1 - 7 van 7 resultaten

  • Kind erkennen

    Bent u niet getrouwd of heeft u geen geregistreerd partnerschap met de moeder van het kind? Of bent u duomoeder? Dan kunt u uw kind erkennen. U hoeft niet de biologische ouder te zijn. U kunt een kind erkennen vóór de geboorte, bij aangifte van de geboorte of na de geboorte. De opties hebben verschillende gevolgen.

  • Verhuizen binnen Nederland

    Als u binnen of naar de gemeente Apeldoorn verhuist, dan moet u de verhuizing doorgeven. Doe dit niet eerder dan 4 weken voor en niet later dan 5 dagen na de verhuizing. Geeft u de verhuizing later door? Dan wordt de datum waarop de gemeente uw verhuizing ontvangt gebruikt als verhuisdatum.

  • Ontbinding geregistreerd partnerschap

    Als u het met elkaar eens bent en geen kinderen hebt, kunt u uw geregistreerd partnerschap (GP) zonder tussenkomst van de rechter ontbinden. Zijn er wel minderjarige kinderen of wil 1 van u het partnerschap beëindigen, dan ontbindt u uw GP via de rechter. Indien uw GP ontbonden is, meldt u (of uw advocaat of notaris) dit bij uw gemeente. De ontbinding GP is pas definitief als deze is ingeschreven in de gemeente waar het partnerschap is geregistreerd.

  • Echtscheiding melden

    U kunt uw huwelijk laten ontbinden door een echtscheiding. Als u wilt scheiden, moet u hiervoor naar de rechtbank. De scheiding is pas definitief als deze is ingeschreven bij de burgerlijke stand van de gemeente waar u getrouwd bent.

  • Verklaring omtrent het gedrag (VOG)

    De Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is een document waarmee het Ministerie van Justitie en Veiligheid verklaart dat u geen strafbare feiten hebt gepleegd. U hebt een VOG nodig wanneer u bijvoorbeeld gaat werken met vertrouwelijke gegevens of kwetsbare personen. Ook voor een lidmaatschap bij een schietvereniging, het starten van een eigen zaak of de adoptie van een kind, kunt u een VOG nodig hebben.

  • Klacht over hoe u bent behandeld

    Als u vindt dat u niet netjes bent behandeld door een ambtenaar of bestuurder, dan kunt u een klacht indienen. Bijvoorbeeld omdat de ambtenaar onvriendelijk was of omdat u te laat of geen reactie van ons heeft ontvangen? Voordat u een klacht indient, raden wij u aan eerst de onderstaande informatie onder de ‘lees meer’ button te lezen.

  • Verhuizen naar het buitenland (emigratie)

    Gaat u in het buitenland wonen? Of bent u in een periode van 1 jaar langer dan 8 maanden in het buitenland? Dan moet u zich laten uitschrijven bij uw gemeente. Blijven er gezinsleden op uw huidige adres in Nederland achter? Dan moet u zich persoonlijk melden bij de gemeente.