Zoekresultaat 1 - 10 van 15 resultaten

 • Sportzaal huren

  De gemeente heeft meerdere sportzalen en verhuurt deze aan scholen en soms ook aan sportverenigingen. Maar u kunt deze ook zelf huren voor sport- en onderwijsdoeleinden. Of een kleine basketbalcompetitie beginnen met vrienden en buurtgenoten.

 • Briefadres

  Als u geen vaste woonplek hebt of in een instelling verblijft, kunt u vaak geen post ontvangen. U kunt dan een briefadres aanvragen bij de gemeente. Hiervoor maakt u een afspraak. De gemeente beoordeelt of u een briefadres krijgt.

 • Gemeente in gebreke stellen

  Als de gemeente te laat reageert op uw aanvraag of bezwaar, kunt u haar in gebreke stellen. Dit betekent dat u de gemeente vraagt binnen 2 weken alsnog te beslissen. Doet de gemeente dit niet, dan moet zij een bedrag aan u betalen. Dit bedrag noemen we een dwangsom.

 • Uittreksel Basisregistratie Personen

  U kunt een uittreksel uit de Basisregistratie Personen (BRP) als bewijs van inschrijving aanvragen. Het bewijst dat u in Epe woont. U ontvangt het afschrift of uittreksel binnen 2 werkdagen nadat u het online hebt aangevraagd. Tijdens een afspraak in het gemeentehuis krijgt u het meteen mee.

 • Geboorteaangifte

  Als u een kind hebt gekregen, moet u binnen 3 dagen geboorteaangifte doen in de gemeente waar het kind geboren is. U kunt online aangifte doen of een afspraak maken op het gemeentehuis. Voor de online aangifte hebt u een verklaring van de arts of verloskundige nodig.

 • Afschrift of uittreksel burgerlijke stand

  U kunt een afschrift of uittreksel als bewijs van bijvoorbeeld een geboorte, huwelijk, echtscheiding of overlijden aanvragen. U vraagt het afschrift of uittreksel aan in de gemeente waar de gebeurtenis heeft plaatsgevonden. Na online aanvragen ontvangt u het afschrift of uittreksel binnen 2 werkdagen per post. Tijdens een afspraak in het gemeentehuis krijgt u het meteen mee.

 • Identiteitskaart

  U vraagt een identiteitskaart aan in het gemeentehuis. Daarvoor maakt u online een afspraak. De nieuwe ID-kaart kunt u na 5 werkdagen ophalen. U ontvangt een e-mail als de ID-kaart voor u klaarligt. Voor het ophalen van uw identiteitskaart hoeft u geen afspraak te maken.

 • Kind erkennen

  U kunt uw kind erkennen als u niet getrouwd bent en geen geregistreerd partnerschap hebt. De vader of duomoeder moet het kind erkennen om juridisch gezien de ouder van het kind te worden. Dit doet u tijdens een afspraak op het gemeentehuis.

 • Partnerschap omzetten naar huwelijk

  Als u een geregistreerd partnerschap hebt, kunt u dit omzetten in een huwelijk. U neemt hiervoor contact op met de  gemeente voor het maken van een afspraak. U moet beide bij deze afspraak aanwezig zijn. 

 • Verklaring Omtrent het Gedrag

  Als u van uw werkgever een formulier voor een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) hebt gekregen, kunt u deze bij gemeente Epe inleveren. U maakt hiervoor een afspraak. Gemeente Epe stuurt uw formulier door naar screeningsautoriteit Justis. Justis beoordeelt uw aanvraag. 1 tot 4 weken na de aanvraag krijgt u de VOG per post.