Zoekresultaat 1 - 10 van 15 resultaten

  • Beroepschrift indienen

    De gemeente beslist over uw bezwaar tegen een gemeentelijk besluit. Als u het niet eens bent met de beslissing van de gemeente over uw bezwaar, dan kunt u in beroep gaan. In de brief van de gemeente met de beslissing op uw bezwaarschrift staat vermeld bij wie u in beroep kunt gaan.

  • Adoptie, buitenlandse kinderen

    De meeste adoptiekinderen komen uit het buitenland. U kunt alleen of als paar een kind uit het buitenland adopteren.

  • Voornaam, wijziging

    Als u uw voornaam wilt wijzigen, moet u naar de rechtbank. U moet voor het wijzigen van uw voornaam een belangrijke reden hebben. Bijvoorbeeld omdat u gepest wordt met uw naam of omdat uw voornaam verkeerd gespeld is bij de geboorteaangifte.

  • Vaststelling van het ouderschap

    De rechtbank stelt vast wie de biologische ouder van een kind is. Dit gebeurt bijvoorbeeld als de biologische ouder het kind niet wil erkennen. Of als de ouder overleden is voordat hij of zij het kind kon erkennen.

  • Volkstuin, huren

    De gemeente Maastricht verhuurt grond die u mag gebruiken als volkstuin. Er zijn diverse volkstuincomplexen verspreid over de stad. Een vereniging of een stichting beheert deze volkstuincomplexen. U kunt een volkstuin huren door lid te worden van zo'n vereniging of stichting.

  • Huwelijkspakketten

    Gefeliciteerd! U hebt besloten om te gaan trouwen of een geregistreerd partnerschap aan te gaan. In Maastricht bieden we veel mogelijkheden, uitgewerkt in 4 huwelijkspakketten.

  • Hulpdiensten voor dieren

    Dieren kunnen gewond raken of dood gaan. Soms worden dieren ook verwaarloosd of mishandeld. Er zijn verschillende hulpdiensten speciaal voor dieren.

  • Echtscheiding melden

    en scheiding moet u aanvragen bij de rechtbank. Hiervoor heeft u een advocaat nodig. De scheiding is pas officieel als hij is verwerkt in bij de Burgerlijke Stand.

  • Naamskeuze kinderen

    U kunt kiezen of uw eerste kind de achternaam van de moeder, vader of duomoeder krijgt. Elk volgend kind uit dezelfde relatie krijgt dezelfde achternaam als het eerste kind. Geeft u uw keuze niet door? Dan krijgt uw kind automatisch een achternaam.

  • Bezwaarschrift indienen

    De gemeente kan een beslissing nemen waar u het niet mee eens bent. Bijvoorbeeld omdat de gemeente uw aanvraag voor een subsidie afwijst. Of omdat u het niet eens bent met de ontheffing die uw buurman heeft gekregen. U kunt dan bezwaar maken tegen het besluit van de burgemeester, het besluit van het college van burgemeester en wethouders of het besluit van een heffingsambtenaar.