Zoekresultaat 1 - 7 van 7 resultaten

 • Paspoort

  Met een paspoort kunt u aantonen wie u bent. En u kunt ermee reizen naar alle landen van de wereld.

 • Identiteitskaart

  Met een identiteitskaart kunt u aantonen wie u bent. Een identiteitskaart is goedkoper dan een paspoort. U kunt met een identiteitskaart niet naar alle landen van de wereld reizen. Op de website van de Rijksoverheid leest u naar welke landen u wel kunt reizen met een identiteitskaart.

 • Huwelijk of geregistreerd partnerschap

  Wilt u trouwen of een geregistreerd partnerschap aangaan? Gefeliciteerd! Op deze pagina vindt u alle informatie over huwelijk en partnerschapsregistratie in de gemeente Oostzaan.

 • Bewijs van in leven zijn of attestatie de vita

  Een bewijs van in leven zijn is een uittreksel uit de Basisregistratie personen (BRP). Hiermee kunt u bewijzen dat u nog in leven bent. Een instantie die moet uitkeren kan u vragen om een bewijs van in leven zijn.  Als u dit uittreksel in Nederland wilt gebruiken heeft u een bewijs van in leven zijn nodig. Voor buitenlandse instanties gebruikt u een attestatie de vita.

 • Huwelijk in het buitenland

  Wilt u als Nederlander in het buitenland trouwen? Om in het buitenland te kunnen trouwen dient u contact op te nemen met de ambassade van het land waarin u wilt gaan trouwen. De ambassade kan u informeren over de voorwaarden waaraan u dient te voldoen en welke documenten u moet overleggen. Voor sommige landen heeft u een verklaring van huwelijksbevoegdheid nodig. Hierin staat dat u nog niet getrouwd bent en bevoegd bent te trouwen. Wanneer u in het buitenland gaat trouwen hoeft u niet eerst in Nederland te melden dat u het voornemen heeft om in het huwelijk te treden.

 • Overlijden

  Als nabestaande heeft u veel te regelen na het overlijden van een familielid. Zo moet u overige familieleden en de huisarts hiervan op de hoogte stellen en eventueel een uitvaartonderneming inschakelen. Ook moet de gemeente een aangifte van overlijden ontvangen. Vaak verzorgt de uitvaartonderneming dit.

 • Legalisatie handtekening

  Soms wil een instantie dat uw handtekening onder een document gelegaliseerd is. Bij een legalisatie verklaart de gemeente dat de betreffende handtekening echt is. Handtekeninglegalisatie wordt vaak gevraagd op stukken die naar het buitenland gaan of op stukken waarop de ondertekenaar ergens zijn toestemming aan geeft.