Zoekresultaat 1 - 5 van 5 resultaten

 • Verklaring omtrent het gedrag (VOG)

  Een verklaring omtrent het gedrag (VOG) is een bewijs van goed gedrag.

 • Bibob-beleid

  Roermond heeft sinds 19 december 2023 een nieuw Bibob-beleid. In het Bibob-beleid is vastgelegd in welke gevallen er extra onderzoek wordt gedaan naar de partijen waar de gemeente zaken mee doet.

 • Aangifte van overlijden

  Als iemand overlijdt moet aangifte gedaan worden bij de gemeente waar de persoon is overleden. Meestal doet de begrafenisondernemer dit voor de nabestaanden. De gemeente zorgt er voor dat de basisregistratie personen (BRP) wordt aangepast.

 • Hulpdiensten voor dieren

  Dieren kunnen gewond raken, de weg kwijt zijn of dood gaan. Soms worden dieren mishandeld of verwaarloosd. Voor deze dieren zijn er speciale hulpdiensten.

 • Bezwaar maken

  Het kan gebeuren dat u het niet eens bent met een besluit van de gemeente. Bijvoorbeeld omdat u een vergunning heeft aangevraagd of een bijstandsuitkering maar u heeft die niet gekregen. Of uw buren hebben een vergunning gekregen waar u het niet mee eens bent. Vaak kunt u bezwaar maken tegen een besluit van de gemeente. Neem voordat u bezwaar maakt, contact op met de gemeente. Soms zijn er andere mogelijkheden om tot een oplossing te komen. Lukt dit niet stuur dan een bezwaarschrift naar de gemeente.