Zoekresultaat 1 - 9 van 9 resultaten

 • Geboorte aangeven

  U geeft de geboorte van uw kind aan in de gemeente waar uw kind is geboren. Dit doet u binnen 3 dagen na de geboorte. U maakt hiervoor een afspraak.

 • Geregistreerd partnerschap omzetten in huwelijk

  Uw geregistreerd partnerschap omzetten in een huwelijk regelt u bij de centrale balie. U en uw partner tekenen een omzettingsakte. Hiervoor maakt u een afspraak.

 • Dubbele achternaam kind

  Is uw oudste kind tussen 1 januari 2016 en 31 december 2023 geboren, dan kunt u in 2024 alsnog kiezen voor een dubbele achternaam voor uw kind. Alle kinderen van dezelfde ouders krijgen dezelfde achternaam. U kunt ons bellen voor het maken van een afspraak.

 • Verhuizen naar Nederland

  Komt u vanuit het buitenland in Zandvoort wonen en bent u van plan langer dan 4 maanden te blijven? Dan schrijft u zich binnen 5 dagen na aankomst in. Dit doet u bij de centrale balie. Hiervoor maakt u een afspraak.

 • Erkennen kind

  Als u niet getrouwd bent en ook geen geregistreerd partnerschap hebt, heeft uw kind volgens de wet alleen een moeder. U moet het kind erkennen om de wettelijke vader of duomoeder te zijn. Dat kan ook als u niet de biologische ouder bent. U komt samen met de moeder naar de centrale balie. Hiervoor maakt u een afspraak.

 • Overlijden aangeven

  Meestal geeft een uitvaartondernemer aan de gemeente door dat iemand is overleden. Maar als nabestaande kunt u ook zelf aangifte doen. Dat doet u binnen 6 werkdagen na het overlijden, bij de gemeente waar de persoon is overleden. In Zandvoort regelt u de aangifte bij de centrale balie. Dit kan iedere werkdag tussen 9.00 en 12.30 uur. Een afspraak is niet nodig.

 • Geheimhouding persoonsgegevens

  Wij zorgen goed voor uw persoonlijke gegevens: uw naam, adres, geboorteplaats en geboortedatum. U kunt ons vragen deze gegevens niet aan andere organisaties door te geven. Wij gaan altijd akkoord met uw aanvraag. Geheimhouding van uw persoonsgegevens vraagt u aan bij de centrale balie. U maakt hiervoor telefonisch een afspraak. U kunt ook zonder afspraak naar de centrale balie komen. Dit is mogelijk op werkdagen van 8.30 tot 12.30 uur en op donderdagavond van 17.00 tot 20.00 uur.

 • Verklaring van huwelijksbevoegdheid aanvragen

  Als u in het buitenland gaat trouwen kan het land u vragen om een verklaring van huwelijksbevoegdheid. Hierin staat dat u en uw partner volgens de Nederlandse wet met elkaar mogen trouwen. Als u in Zandvoort staat ingeschreven of dit uw laatste woonplaats in Nederland was, kunt u de verklaring bij de centrale balie aanvragen. Hiervoor maakt u een afspraak.

 • Andere achternaam gebruiken

  U meldt bij de centrale balie dat u de achternaam van uw partner wilt gaan gebruiken. Of dat u juist weer de naam gebruikt die u bij uw geboorte hebt gekregen, bijvoorbeeld na een scheiding. Hiervoor maakt u een afspraak. Na uw melding schrijft de overheid u voortaan aan met de gekozen achternaam.