Zoekresultaat 1 - 10 van 10 resultaten

  • Kleine kansspelactiviteiten organiseren

    Als u een klein kansspel wilt organiseren moet u dit minimaal 2 weken vooraf melden. Bijvoorbeeld bingo of kienen. Voor een loterij heeft u een loterijvergunningnodig.

  • Adoptie, buitenlandse kinderen

    De meeste adoptiekinderen komen uit het buitenland. U kunt alleen of als paar een kind uit het buitenland adopteren.

  • Volkstuin, huren

    De gemeente Maastricht verhuurt grond die u mag gebruiken als volkstuin. Er zijn diverse volkstuincomplexen verspreid over de stad. Een vereniging of een stichting beheert deze volkstuincomplexen. U kunt een volkstuin huren door lid te worden van zo'n vereniging of stichting.

  • Huwelijkspakketten

    Gefeliciteerd! U hebt besloten om te gaan trouwen of een geregistreerd partnerschap aan te gaan. In Maastricht bieden we veel mogelijkheden, uitgewerkt in 4 huwelijkspakketten.

  • Loterij organiseren

    Bij een loterij verkoopt u loten en maken deelnemers kans op prijzen. U mag alleen een loterij organiseren als u een vergunning heeft. U vraagt de vergunning aan bij de gemeente.

  • Echtscheiding melden

    en scheiding moet u aanvragen bij de rechtbank. Hiervoor heeft u een advocaat nodig. De scheiding is pas officieel als hij is verwerkt in bij de Burgerlijke Stand.

  • Gokautomaten, vergunning

    Als u een kansspelautomaat, zoals een fruitautomaat, wilt plaatsen, moet u een vergunning aanvragen. Deze vergunning heet een aanwezigheidsvergunning. Voor een behendigheidsautomaat, zoals een flipperkast, is geen vergunning nodig.

  • Naamskeuze kinderen

    U kunt kiezen of uw eerste kind de achternaam van de moeder, vader of duomoeder krijgt. Elk volgend kind uit dezelfde relatie krijgt dezelfde achternaam als het eerste kind. Geeft u uw keuze niet door? Dan krijgt uw kind automatisch een achternaam.

  • Bezwaarschrift indienen

    De gemeente kan een beslissing nemen waar u het niet mee eens bent. Bijvoorbeeld omdat de gemeente uw aanvraag voor een subsidie afwijst. Of omdat u het niet eens bent met de ontheffing die uw buurman heeft gekregen. U kunt dan bezwaar maken tegen het besluit van de burgemeester, het besluit van het college van burgemeester en wethouders of het besluit van een heffingsambtenaar.

  • Omzetting partnerschap in huwelijk

    Als u een geregistreerd partnerschap heeft, kunt u dit omzetten in een huwelijk. U moet persoonlijk naar de gemeente gaan en in elkaars bijzijn de akte van omzetting tekenen. De omzettingsakte is het bewijs van het huwelijk.