Zoekresultaat 1 - 10 van 11 resultaten

 • Gebruik achternaam veranderen

  Wilt u de achternaam van uw partner gaan gebruiken? Of juist weer teruggaan naar uw eigen achternaam? Dit regelt u meteen met DigiD.

 • Trouwen

  In Noordenveld kunt u trouwen of uw partnerschap laten registeren. Dat kan op het gemeentehuis of een zelfgekozen locatie als deze voldoet aan de voorwaarden. Maak hiervoor een melding.

 • Verloren en gevonden voorwerpen

  Heeft u iets verloren of gevonden? Geef dit door via de landelijke website verlorenofgevonden.nl.

 • Vooroverleg aanvragen

  Heeft u plannen om te bouwen of verbouwen, maar weet u niet of uw plannen haalbaar zijn? Dan kunt uw plan aan ons voorleggen in een vooroverleg. Een vooroverleg vraagt u aan in het Omgevingsloket.

 • Kavel kopen

  Wilt u een huis laten bouwen in Noordenveld, dan kunt u een kavel van de gemeente kopen. Hier vindt u de kavels die nu te koop zijn. Bel of mail voor meer informatie.

 • Inschrijving personen uit Oekraïne

  Komt u uit Oekraïne en verblijft u in de gemeente Noordenveld? Dan moet u zich inschrijven om gebruik te kunnen maken van voorzieningen. U vult eerst online het inschrijfformulier in. Daarna maakt u een afspraak. Tijdens de afspraak in het gemeentehuis in Roden bevestigt u de inschrijving.

 • Melden voorgenomen huwelijk of partnerschap

  Gaat u trouwen of uw partnerschap registreren, dan meldt u dat bij de gemeente waar de ceremonie plaatsvindt. Dit noemen we ook wel voornemen. Bel of mail ons om te vragen of de gewenste datum mogelijk is. Lever daarna het ingevulde meldingsformulier per e-mail of per post bij ons aan. Deze kunt u aanvragen of onderaan de pagina downloaden. Geef uw melding maximaal 1 jaar en uiterlijk 2 weken van tevoren door.

 • Bezwaar en beroep

  Bent u het niet eens met een besluit van de gemeente? In het besluit zelf staat meestal of u bezwaar kunt maken. Dat moet binnen 6 weken na de bekendmaking van het besluit. U kunt online bezwaar maken. U logt hiervoor in met DigiD.

 • Klacht indienen

  Bent u niet tevreden over hoe de gemeente u heeft behandeld? Bijvoorbeeld omdat u geen antwoord heeft gekregen op een brief of e-mail? Of omdat een medewerker of bestuurder onbeleefd is geweest? Dan kunt u een klacht indienen. Wij bellen u om uw klacht te bespreken. Uw klacht behandelen wij vertrouwelijk.

 • Uittreksel Basisregistratie Personen (BRP)

  Een uittreksel BRP is een officiële verklaring dat u in de gemeente Noordenveld ingeschreven staat. Op de verklaring staan standaard uw naam, adres, geboorteplaats en geboortedatum. U kunt er ook andere gegevens op laten zetten, zoals uw nationaliteit. Als u het uittreksel online aanvraagt met uw DigiD krijgt u het binnen 5 werkdagen thuisgestuurd.