Zoekresultaat 1 - 10 van 30 resultaten

  • Identiteitskaart aanvragen

    Een identiteitskaart vraagt u aan in het raadhuis. Hiervoor maakt u een afspraak. U betaalt meteen bij het aanvragen. Vraagt u een identiteitskaart aan voor uw kind, dan moet uw kind mee bij het aanvragen en ophalen. U kunt de identiteitskaart na 5 werkdagen op afspraak ophalen.

  • Verhuizing naar het buitenland doorgeven

    Gaat u naar het buitenland verhuizen, dan moet u dat doorgeven aan de gemeente. U geeft uw verhuizing door als u langer dan 8 maanden naar het buitenland gaat. De gemeente verwerkt uw verhuizing in de Basisregistratie Personen (BRP).

  • Handtekening laten legaliseren

    Soms moet u aan een bedrijf of organisatie bewijzen dat uw handtekening op een formulier of document echt is. Dat doet u door uw handtekening te laten legaliseren bij de gemeente. U ondertekent het document of formulier waar de gemeenteambtenaar bij staat. Die vergelijkt de handtekening met de handtekening op uw identiteitsbewijs en plaatst een stempel.

  • 2e paspoort of zakenpaspoort aanvragen

    Als u veel naar het buitenland reist, kunt u een tweede paspoort nodig hebben. Bijvoorbeeld omdat u landen bezoekt die in conflict zijn met elkaar, of omdat uw paspoort regelmatig op ambassades ligt voor een visum. Uw 2e paspoort is 2 jaar geldig. U vraagt het paspoort persoonlijk aan in het raadhuis. Hiervoor moet u een afspraak maken.

  • Gegevens in de Basisregistratie Personen (BRP)

    In de Basisregistratie Personen (BRP) staan uw gegevens, net als die van alle andere inwoners van Nederland. Onder meer uw naam, adres, burgerlijke staat en nationaliteit. U kunt uw eigen gegevens in de BRP inzien.

  • Melding over digitale toegankelijkheid

    Iedereen moet deze website kunnen gebruiken en begrijpen. Dat vinden we belangrijk, ook als u een beperking heeft, zoals minder goed kunnen lezen, zien of horen. Heeft u moeite met het lezen van een tekst, het openen van een document, of komt u een video tegen zonder ondertiteling? Of heeft u een andere vraag of opmerking over digitale toegankelijkheid? Laat het ons weten.

  • Overlijden aangeven

    Meestal doet de uitvaartondernemer aangifte van overlijden. Als nabestaande kunt u ook zelf aangifte doen in de gemeente waar uw dierbare is overleden. De gemeente maakt een overlijdensakte op en geeft toestemming voor de uitvaart. U moet de aangifte van overlijden doen vóór de uitvaart.

  • Bewijs van in leven zijn aanvragen

    Een bewijs van in leven zijn is een schriftelijk bewijs dat u in leven bent. Dit vraagt u aan in de gemeente waar u staat ingeschreven. Een bewijs van in leven zijn gebruikt u voor Nederlandse instanties.

  • Paspoort, identiteitskaart of rijbewijs kwijt of gestolen melden

    Bent u uw Nederlandse paspoort of identiteitsbewijs kwijt? Of is het gestolen? Dan moet u dit melden bij de gemeente waar u woont. Een melding van vermissing of diefstal van uw rijbewijs maakt u bij de RDW. Dit is belangrijk om misbruik ervan te voorkomen. U kunt direct een nieuw document aanvragen.

  • Vreemdelingenpaspoort aanvragen

    Woont u in Nederland, maar hebt u niet de Nederlandse nationaliteit en ook geen vluchtelingenstatus? En kunt u geen paspoort krijgen uit uw eigen land? Dan hebt u een vreemdelingenpaspoort nodig als u naar het buitenland wilt. Voor de aanvraag komt u naar het raadhuis Hiervoor maakt u een afspraak.