Zoekresultaat 1 - 10 van 10 resultaten

  • Naamskeuze kind

    Als ouders mag u kiezen welke achternaam uw eerste kind krijgt: die van u of van uw partner. U kiest vóór de geboorte of bij de aangifte van de geboorte. Dit moet u persoonlijk doen in het gemeentehuis.

  • Klachten

    Bent u ontevreden over de manier waarop u door de gemeente of Noaberkracht behandeld bent, dan kunt u een klacht indienen bij de gemeente. Iedereen heeft het recht om een klacht in te dienen over de wijze waarop een bestuurder of een ambtenaar zich heeft gedragen.

  • Echtscheiding

    Is uw huwelijk ontbonden door echtscheiding of is uw geregistreerd partnerschap beëindigd? Dan moet de uitspraak van de rechtbank binnen 6 maanden bij de gemeente zijn waar uw huwelijk of uw partnerschap is gesloten. Meestal regelt een advocaat dat voor u.

  • Bekendmaking voorgenomen uitgiften

    Via deze pagina vindt u meer informatie over bekendmakingen van gemeentelijke onroerende zaken.

  • Melding risico kwaliteit of veiligheid kinderopvang

    Maakt u zich als ouder, pedagogisch medewerker, buur of anderszins zorgen over de kwaliteit of de veiligheid van de kinderopvang bij een bepaalde instelling? Dan kunt u dat melden bij de gemeente of de GGD.

  • Contact ondernemers

    Contact met de bedrijfsconsulent, het ondernemersserviceteam of de klankbordgroep 'onderneem!'

  • Identiteitsfraude

    Identiteitsfraude betekent dat iemand anders dan uzelf gebruik maakt van uw identiteitsgegevens. Dit gebeurt vaak met een kopie van uw identiteitsbewijs.

  • Zienswijze, bezwaar en beroep

    Zienswijze, bezwaar en beroep.

  • Aangifte van overlijden

    Meestal geeft de begrafenisondernemer bij de gemeente aan dat iemand is overleden. Maar als nabestaande kunt u ook zelf aangifte van overlijden doen. Dat doet u in het gemeentehuis als diegene in de gemeente Dinkelland is overleden. Aangifte van overlijden moet binnen 6 dagen na het overlijden worden gedaan.

  • WhatsApp Buurtpreventie

    Steeds meer mensen maken gebruik van een buurt WhatsApp-groep. Ten eerste om gezamenlijk een oogje in het zeil te houden in hun straat, buurt of wijk, maar ook om verdachte situaties te melden bij de politie. De gemeente en de politie juichen het initiatief van de WhatsApp-groepen van harte toe, omdat buurtbewoners extra ogen en oren zijn in de wijk. Doordat er relatief snel en eenvoudig veel buurtbewoners kunnen worden bereikt, is het voor inbrekers en andere ongenode gasten lastiger om hun slag te slaan. Hierdoor kan de Buurtpreventie Whatsapp-groep bijdragen aan de veiligheid en leefbaarheid bij u in de buurt.