Zoekresultaat 1 - 10 van 10 resultaten

  • Achternaam kind kiezen

    U kunt zelf bepalen of uw (eerste) kind de achternaam van de vader, de moeder, of van beide ouders krijgt. Maak hiervoor een afspraak.

  • Discriminatie melden

    Discriminatie is het ongelijk behandelen en achterstellen van mensen op basis van kenmerken die er niet toe doen, zoals: afkomst, sekse, huidskleur, seksuele voorkeur, leeftijd, religie, handicap of chronische ziekte.

  • Overlijden aangeven door nabestaande

    De uitvaartondernemer doet meestal aangifte van overlijden bij de gemeente. Maar als nabestaande (familie of bekende) kunt u dit ook doen.

  • Reizen met kinderen

    Reist u met uw kinderen naar het buitenland? Dan heeft u misschien bewijs nodig dat u de vader of moeder bent, of het ouderlijk gezag hebt.

  • Bezwaar en beroep

    Bent u het niet eens met een besluit van de gemeente? U kunt dan bezwaar maken.

  • Trouwambtenaren

    Het contact met de trouwambtenaar loopt via de gemeente. Hieronder ziet u alle trouwambtenaren van de gemeente Midden-Groningen.

  • Ombudscommissie Midden-Groningen

    In contacten tussen de gemeente en inwoners gaat er wel eens iets mis. U vindt bijvoorbeeld dat de behandeling door een medewerker van de gemeente niet terecht is. Eerst dient u dan een klacht in bij de gemeente. Op basis van de wetgeving krijgt de gemeente eerst de kans de klacht zelf op te lossen. Dit gebeurt via een interne klachtenprocedure. Bent u het niet eens met het besluit van de gemeente op deze klachtprocedure? Leg dan de klacht(behandeling) voor aan Ombudscommissie Midden-Groningen. Dit onderzoek is kosteloos.

  • Nadeelcompensatie

    Nadeelcompensatie is een regeling voor schadevergoeding voor rechtmatig overheidsoptreden, bijvoorbeeld door werkzaamheden of besluiten van de gemeente. Het gaat om schade die uitstijgt boven het normaal maatschappelijk risico en een burger of bedrijf onevenredig zwaar treft in vergelijking tot andere burgers of bedrijven. Dit soort schade hoeft u als burger of bedrijf niet of niet geheel te dragen, maar moet de overheid geheel of gedeeltelijk vergoeden. Deze vergoeding heet nadeelcompensatie.

  • Vestiging of hervestiging in Nederland vanuit het buitenland

    Woont u in het buitenland en wilt u in Nederland gaan wonen? Dan schrijft u zich in bij de gemeente. Ook als u eerder in Nederland hebt gewoond (hervestiging) maakt u een afspraak bij de gemeente.

  • Klacht indienen

    Vindt u dat u niet goed behandeld bent door de gemeente? Bijvoorbeeld omdat u geen antwoord krijgt op een brief, of omdat een medewerker of bestuurder onbeleefd is? Of bent u over iets anders niet tevreden? Neem dan contact op met Marijke Talsma, onze klachtencoƶrdinator.