Zoekresultaat 1 - 2 van 2 resultaten
- Paspoort of identiteitskaart aanvragen
U gebruikt een paspoort of identiteitskaart om te laten zien wie u bent. Dat moet u doen als u naar het buitenland wilt reizen of als u naar de dokter of het ziekenhuis gaat. Iedereen vanaf 14 jaar oud moet ook een paspoort of identiteitsbewijs kunnen laten zien als de politie daarom vraagt.
Reizen
Met een paspoort of identiteitskaart kunt u naar andere landen reizen. Met een identiteitskaart kunt u de meeste Europese landen bezoeken. Met een paspoort kunt u alle landen bezoeken. Voor sommige landen heeft u ook een visum nodig. Meer informatie over reizen naar het buitenland vindt u op Rijksoverheid.nl.
Vanaf welke leeftijd?
Iedereen vanaf 14 jaar moet een paspoort of identiteitsbewijs bij zich hebben. Als kinderen onder de 14 naar het buitenland reizen, hebben ze ook een paspoort of identiteitskaart nodig.
Als u naar het ziekenhuis of de dokter gaat, moet u ook een eigen paspoort of identiteitsbewijs hebben. Dat geldt ook voor kinderen. De leeftijd van het kind maakt niet uit.
Inloggen
Met uw nieuwe identiteitskaart kunt u inloggen bij de overheid, het onderwijs, de zorg of uw pensioenfonds.
Geldigheid
Bent u 18 jaar of ouder, dan is uw paspoort of identiteitskaart 10 jaar geldig. Voor iedereen onder de 18 jaar is een paspoort of identiteitskaart 5 jaar geldig.
- Bron: Voorst (Gemeente)
- 2024-10-10
- Gegevens in basisregistratie personen (BRP) aanpassen
In de Basisregistratie Personen (BRP) staan uw persoonsgegevens zoals uw adres, burgerlijke staat, geslacht en nationaliteit. Sommige gegevens worden automatisch aangepast. Bijvoorbeeld als u trouwt in Nederland. Andere gegevens geeft u zelf door, zoals een verhuizing.
U kunt uw gegevens bekijken op MijnOverheid.nl. Kloppen uw gegevens in de BRP niet, of niet meer? Geef de wijziging meteen door aan de gemeente. De gemeente past uw gegevens dan aan.
Bent u geadopteerd of heeft u een kind afgestaan ter adoptie? Of bent u van geslacht veranderd? De gemeente kan op uw verzoek gegevens van vóór de adoptie of geslachtswijziging veranderen of weghalen.
Na adoptie kan de gemeente deze gegevens veranderen of weghalen:
- Als u bent geadopteerd
- uw naam
- informatie over 1 of beide ouders
- de bij adoptie verloren nationaliteit
- adresgegevens van voor de adoptie
- gegevens over immigratie en emigratie van voor de adoptie
- Als u een kind heeft afgestaan ter adoptie
- de gegevens van het kind
Na geslachtswijziging kan de gemeente deze gegevens veranderen of weghalen:
- uw naam
- uw geslacht
- het gebruik van de achternaam van uw (ex-)echtgenoot of (ex-)geregistreerd partner
- Bron: Voorst (Gemeente)
- 2024-10-24
- Als u bent geadopteerd
- 1