Zoekresultaat 1 - 10 van 14 resultaten

  • Prijzen trouwen of partnerschap registratie

    Afhankelijk van uw wensen kost een huwelijksvoltrekking of een partnerschapsregistratie tussen de €0 en €1.314.

  • Vreemdelingenpaspoort

    Heeft u een geldige verblijfsvergunning, maar (nog) niet de Nederlandse nationaliteit? Dan kunt u misschien een vreemdelingenpaspoort aanvragen.

  • Vluchtelingenpaspoort

    Een vluchtelingenpaspoort is een identiteitsbewijs en reisdocument voor asielzoekers met een verblijfstatus.

  • Geregistreerd partnerschap omzetten in huwelijk, met ceremonie

    Als u een ceremonie wilt om uw geregistreerd partnerschap om te zetten in een huwelijk, maakt u eerst een afspraak om een datum en locatie te reserveren.

  • Zakenpaspoort of tweede paspoort

    Reist u veel voor uw beroep? Dan kunt u een zakenpaspoort aanschaffen. U kunt ook een tweede paspoort aanvragen naast uw 'normale' paspoort.

  • Erkennen kind

    U kunt een kind erkennen wanneer het nog geen wettelijke ouder heeft. Meestal erkent u een kind als u de vader bent. Maar ook een niet-biologische ouder of duomoeder kan het kind erkennen.

  • Legalisatie handtekening

    Moet u bewijzen dat uw handtekening op een document echt van u is? Dan kunt u die laten legaliseren. Dit is soms nodig voor stukken die naar het buitenland gaan of op stukken waarop de ondertekenaar ergens zijn toestemming aan geeft. Bij een legalisatie verklaart de burgemeester dat de betreffende handtekening echt is.Het legaliseren van een schooldiploma is niet mogelijk. Daarvoor kunt u terecht bij de school of onderwijsinstelling zelf.

  • Attestatie de vita

    Heeft u voor een pensioenfonds of andere uitkeringsinstanties een attestatie de vita nodig? Dan kunt u die aanvragen bij de gemeente. Met dit bewijs kunt u schriftelijk aantonen dat u op het moment van afgifte in leven bent.De attestatie de vita is bedoeld voor buitenlandse instanties. Voor gebruik in Nederland heeft u meestal een bewijs van in leven zijn nodig.

  • Levenloos geboren kind

    Het verlies van uw kind is een ingrijpende, verdrietige gebeurtenis. Wij zullen u daarom bij de administratieve kant hiervan zo goed mogelijk helpen. Hieronder leggen wij alles uit.Hoe werkt het?Is uw kindje levenloos geboren of heeft het kort geleefd? U kunt bij de gemeente een ‘akte van geboorte (levenloos)’ laten opmaken. Het maakt niet uit hoe lang de zwangerschap duurde.Als uw kindje levenloos is geborenU doet aangifte van overlijden in de gemeente waar uw kind is geboren.De gemeente maakt ‘een akte van geboorte (levenloos)’ op.

  • Klachten over behandeling door ambtenaar of bestuurder

    Bent u niet tevreden over onze dienstverlening? Of vindt u dat u niet behoorlijk behandeld bent door een medewerker of bestuurder? U kunt hierover een klacht indienen.Zo werkt hetU kunt een klacht indienen als u vindt dat een persoon u onbehoorlijk heeft behandeld. Een klacht over de openbare ruimte, bijvoorbeeld een kapotte lantaarnpaal, kunt u doorgeven op de pagina Meldingen.U kunt uw klacht op 2 manieren indienen: