Zoekresultaten 1 - 8 van 8 resultaten

  • Groenstrook kopen

    Soms ligt naast uw woning of tuin een groenstrook van de gemeente. Het kan zijn dat u deze kunt kopen. Hiervoor gelden een aantal voorwaarden. Zonder toestemming mag u de groenstrook niet gebruiken.

  • Briefadres

    Met een briefadres kan de overheid u bereiken als u geen woonadres heeft. Bel 140524 of stuur een e-mail naar info@coevorden.nl als u een briefadres wilt aanvragen.

  • Aangifte levenloos geboren kindje

    Is uw kindje levenloos geboren? U kunt er voor kiezen om aangifte te doen bij de gemeente waar uw kindje is geboren. U kunt uw kindje ook inschrijven in de basisregistratie personen (BRP). Bel om hiervoor een afspraak te maken.

  • Een echtscheiding melden

    Als u wilt scheiden, moet u naar de rechtbank gaan en daar een aanvraag indienen. Dit doet u samen met een advocaat. Wanneer de rechtbank de scheiding goedkeurt, meldt uw advocaat de echtscheiding bij de gemeente waar u getrouwd bent.

  • Gevonden of verloren voorwerpen melden

    Bent u iets verloren of heeft u iets op straat gevonden? U kunt dit melden bij Ben Kwijt. Ben Kwijt heeft het registreren en beheren van gevonden en verloren voorwerpen in de gemeente Coevorden overgenomen van de politie.

  • Handtekening laten legaliseren en garantstelling

    Als u uw handtekening laat legaliseren, betekent dit dat deze echt is. Dit kunt u laten doen door de gemeente. Hetzelfde geldt voor het aanvragen van een garantstelling of particuliere logiesverstrekking, wat u bij de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) doet. Het ondertekenen doet u op het gemeentehuis. Hiervoor maakt u een afspraak.

  • Gegevens in basisregistratie personen aanpassen (BRP)

    Woont u in Nederland? Dan moet u ingeschreven staan in de Basisregistratie Personen (BRP). De gemeente houdt persoonsgegevens van u bij voor de uitvoering van overheidstaken. Deze gegevens worden verwerkt en bewaard. De gemeente doet dit op een zorgvuldige, veilige en transparante manier. Dat is verplicht volgens de Algemene Verordening Gegevensbescherming, ook wel AVG genoemd.

  • Bibob-onderzoek

    Vraagt u een vergunning of subsidie aan? Of doet u mee aan een aanbesteding? De gemeente kan uw betrouwbaarheid of die van uw bedrijf controleren met een Bibob-onderzoek. Dit onderzoek controleert of uw bedrijf en de betrokken personen betrouwbaar zijn. De gemeente wil hiermee voorkomen dat vergunningen, subsidies of aanbestedingen worden misbruikt voor criminele activiteiten. De gemeente kan hulp vragen aan het Landelijk Bureau Bibob. Dit bureau adviseert en doet extra onderzoek als de gemeente zelf te weinig informatie heeft, of als de officier van justitie hierom vraagt. Een negatief Bibob-advies blijft 5 jaar geldig. De gemeente kan ook later een onderzoek uitvoeren, zelfs als u de vergunning of subsidie al heeft, of als u de aanbesteding al heeft gewonnen. Blijkt dat er crimineel geld in uw bedrijf omgaat? Dan kan de gemeente de vergunning, subsidie of opdracht weigeren of intrekken.