Zoekresultaat 1 - 5 van 5 resultaten

 • Gemeente aansprakelijk stellen

  Als u door de gemeente schade lijdt, kunt u de gemeente aansprakelijk stellen. Schade wordt alleen vergoed als u kunt bewijzen dat de gemeente niet of onjuist handelde. En dat de opgelopen schade hiervan een direct gevolg is.

 • Adresonderzoek

  Misschien denkt u dat iemand op uw adres staat ingeschreven die er niet woont. Dan kunt u een adresonderzoek aanvragen bij de gemeente.

 • Kind erkennen

  U bent niet getrouwd en heeft ook geen geregistreerd partnerschap. Uw kind heeft bij de geboorte wettelijk gezien alleen een moeder. Als u de wettelijke vader of duomoeder wilt zijn, dan moet u het kind erkennen. Dat kan voor of na de geboorte. U kunt het kind ook erkennen als u niet de biologische ouder bent.

 • Geheimhouding persoonsgegevens

  U kunt de gemeente vragen om uw persoonsgegevens uit de Basisregistratie Personen (BRP) geheim te houden. U vraagt geheimhouding aan als u niet wilt dat organisaties uw persoonsgegevens bij de gemeente kunnen opvragen. U kunt dit online regelen met DigiD.

 • Bewijs van Nederlanderschap

  U heeft een Bewijs van Nederlanderschap nodig om te bewijzen dat u de Nederlandse nationaliteit heeft. Bijvoorbeeld bij verhuizing naar het buitenland of een huwelijk. Of voor bepaalde beroepen, zoals een functie in het openbaar bestuur. U krijgt een uittreksel uit de Basisregistratie Personen (BRP). Op het uittreksel staat uw nationaliteit. Voor het online aanvragen van het bewijs van Nederlanderschap heeft u DigiD nodig.