Zoekresultaat 1 - 7 van 7 resultaten

 • Naamswijziging, voornaam

  Dit kan alleen via een advocaat. U moet goed onderbouwde persoonlijke redenen hebben om uw voornaam te kunnen wijzigen. Dat geldt ook als u een naam wilt toevoegen of verwijderen. Neem contact op met een advocaat om uw naamswijziging te regelen.

 • Aansprakelijkstelling gemeente

  Bijvoorbeeld door een gat in het wegdek of door werkzaamheden van de gemeente? Dan kunt u de gemeente aansprakelijk stellen en een schadevergoeding aanvragen. U moet daarvoor wel voldoende bewijs kunnen leveren.

 • Urgentieverklaring woningzoekende

  Uw zoektocht naar een huurwoning kan sneller verlopen als u een urgentieverklaring hebt. Daarmee krijgt u voorrang op andere woningzoekenden. Wilt u weten of u in aanmerking komt voor een urgentieverklaring? Kijk dan op de website van Welbions .

 • Naamswijziging, achternaam

  Als u uw achternaam wilt wijzigen, dan kunt u daarvoor een verzoek indienen bij  Justis (Ministerie van Veiligheid en Justitie).

 • Echtscheiding of ontbinden partnerschapsregistratie

  De scheiding of het beëindigen van een geregistreerd partnerschap moet binnen zes maanden worden ingeschreven in de registers van de burgerlijke stand. Meestal wordt dit door uw advocaat geregeld. U kunt de echtscheidingspapieren ook zelf indienen bij de balie op het Publieksplein. Maak hiervoor een...

 • Woning huren

  Wilt u een woning huren in Hengelo? Dan hebt u verschillende mogelijkheden. U kunt een woning huren via woningbouwcorporatie Welbions of Twinta Wonen. Of u kunt zoeken naar een huurwoning via een makelaar of particulier. De verschillende aanbieders geven u graag meer informatie. Bijvoorbeeld over...

 • Woonwagenstandplaats

  Woningcorporatie Welbions heeft een aantal woonwagenstandplaatsen in eigendom en beheer. Wilt u in aanmerking  komen voor zo'n plaats? Dan moet u rekening houden met de regels die ook gelden voor andere woningzoekenden. En de woonwagen die u wilt plaatsen, moet goedgekeurd zijn.