Zoekresultaat 1 - 8 van 8 resultaten
- Klacht over Zorgvlied
Vindt u dat u niet netjes bent behandeld door een medewerker van Zorgvlied? Dan kunt u een klacht digitaal, schriftelijk, per e-mail of telefonisch indienen bij de onafhankelijke klachtencoördinator.
- Bron: Amstelveen (Gemeente)
- 2020-02-27
- Geregistreerd partnerschap beƫindigen
Voor het beëindigen van een geregistreerd partnerschap gaat u naar een notaris of advocaat. In sommige gevallen moet u met uw advocaat naar de rechter. Het geregistreerd partnerschap is pas beëindigd nadat het is ingeschreven in de registers van de burgerlijke stand.
Een geregistreerd partnerschap eindigt ook als:
- u het geregistreerd partnerschap laat omzetten in een huwelijk
- een van beiden komt te overlijden of langdurig wordt vermist
- Bron: Amstelveen (Gemeente)
- 2022-05-24
- Eerste inschrijving in Nederland
Verhuist u voor het eerst naar Nederland? Schrijf u in bij de gemeente waar u gaat wonen. Dit wordt een ‘eerste inschrijving’ genoemd.
Eerder in Nederland gewoond
- Bent u voor 1994 naar het buitenland verhuisd? U doet dan ook een ‘eerste inschrijving’ via deze pagina.
- Bent u na oktober 1994 uit Nederland vertrokken en wilt u zich weer inschrijven, dan moet u zich opnieuw inschrijven in Nederland.
- Bron: Amstelveen (Gemeente)
- 2023-06-15
- Opnieuw inschrijven in Nederland (hervestiging)
U woonde vroeger in Nederland. Nu verhuist u vanuit het buitenland weer naar Nederland. Of u bent uitgeschreven uit de BRP. U schrijft zich opnieuw in bij een gemeente. Komt u in Amstelveen wonen, dan doet u dat bij de gemeente Amstelveen.
Bent u voor 1994 naar het buitenland verhuisd? Dan laat u zich niet opnieuw inschrijven. U doet dan een ‘eerste inschrijving in Nederland’.
- Bron: Amstelveen (Gemeente)
- 2023-06-15
- Beroepschrift indienen
Bent u het niet eens met de beslissing op het bezwaar van het college? Dan kunt u binnen zes weken nadat het college de beslissing op bezwaar aan u bekend heeft gemaakt een beroepschrift indienen bij de rechtbank Amsterdam.
- Bron: Amstelveen (Gemeente)
- 2020-09-09
- Ouderlijk gezag en voogdij aanvragen
Ouderlijk gezag of voogdij hebben betekent dat u beslissingen mag nemen over een kind. Gezamenlijk ouderlijk gezag vraagt u online aan bij de rechtbank. Ook het aanwijzen van een voogd kan online bij de rechtbank of via uw testament. Als u na 1 januari 2023 een kind erkent, heeft u automatisch het ouderlijk gezag.
Ouderlijk gezag
Ouderlijk gezag hebben betekent dat u beslissingen mag nemen over uw kind. Bent u getrouwd of heeft u een geregistreerd partnerschap en krijgt u een kind? Dan krijgen beide ouders automatisch het ouderlijk gezag.
Bent u niet getrouwd en heeft u geen geregistreerd partnerschap? Dan kan de vader of de duomoeder ouderlijk gezag aanvragen. Let op: Als u na 1 januari 2023 een kind erkent, heeft u automatisch het ouderlijk gezag. Heeft u uw kind erkend voor 1 januari 2023? Dan betekent dit niet dat u ook het ouderlijk gezag heeft: u kan dan het gezag aanvragen.
De moeder en de erkenner kunnen bij de erkenning aangeven dat alleen de moeder het gezag behoudt.
Voogd
Een voogd krijgt het gezag over het kind als de ouders niet meer voor het kind kunnen zorgen. Bijvoorbeeld als beide ouders overlijden. Ouders kunnen iemand als voogd van hun minderjarige kind benoemen. Ook een rechter kan iemand als voogd aanwijzen.
- Bron: Amstelveen (Gemeente)
- 2023-01-01
- Geregistreerd partnerschap omzetten in een huwelijk
Om een geregistreerd partnerschap om te zetten in een huwelijk, ondertekent u de akte van omzetting. De omzettingsakte is het bewijs van het huwelijk. Op het moment dat u de akte ondertekent, is het partnerschap omgezet in een huwelijk. De akte van omzetting wordt opgenomen in het register van huwelijken.
U kunt vragen om een ceremonie (bijvoorbeeld in de trouwzaal). Daarbij zijn geen getuigen nodig en u hoeft geen jawoord te geven. Wel worden er kosten in rekening gebracht.
Voor de kinderen die geboren zijn vóór de omzetting, verandert er niets. De omzetting heeft misschien wel gevolgen voor uw vermogen. Daarvoor moet u naar een notaris.
- Bron: Amstelveen (Gemeente)
- 2017-12-06
- Levenloos geboren kindje registreren in de BRP
U kunt uw levenloos geboren kindje laten registeren in de Basisregistratie Personen (BRP). Dat doet u in de gemeente waar u woont. Het maakt niet uit na hoeveel weken zwangerschap uw kindje geboren is, en ook niet hoe lang het geleden was.
Om uw kindje te kunnen registeren in de Basisregistratie Personen, is een akte nodig. Als uw kindje levenloos ter wereld is gekomen, is dat een 'akte van geboorte (levenloos)'. Hebt u deze akte of weet u dat deze akte is opgemaakt? Dan kunt u verder lezen bij Aanpak.
Als er geen akte is of als u dat niet zeker weet
Als er nog geen akte is, dan moet die worden gemaakt. Als u niet weet of er een akte is, dan moet dat voor u worden uitgezocht. Alleen de gemeente waar uw kindje ter wereld is gekomen, kan dat doen.
- Is uw kindje in Amstelveen geboren, kom dan naar het gemeentehuis tijdens de openingstijden van de Balie Burgerlijke Stand.
- Woont u in Amstelveen, maar is uw kindje in een andere gemeente in Nederland geboren? Neem dan contact op met die andere gemeente. Zodra u de akte hebt, kunt u naar het gemeentehuis komen om uw kindje te laten registreren in de BRP.
- Woont u in Amstelveen, maar is uw kindje in het buitenland geboren? Bel dan de gemeente Amstelveen (020) 540 49 11 om te horen wat u het beste kunt doen.
Over de akte
Als uw kindje levenloos ter wereld komt, maakt de burgerlijke stand een 'akte van geboorte (levenloos)' op. Het maakt geen verschil of uw kind na een zwangerschap van meer of minder dan 24 weken levenloos werd geboren. U kunt de voor- en achternamen van uw kindje in de akte laten opnemen. In de akte staan verder de namen van u en uw partner. U kunt uw kindje ook laten bijschrijven in uw trouwboekje.
Dit moet u meenemen voor het opmaken van de akte
Documenten waaruit blijkt dat uw kind levenloos ter wereld is gekomen, zoals:
- een verklaring van een arts, ziekenhuis of verloskundige
- een overlijdensadvertentie of informatie over de begrafenis of crematie
Hebt u deze informatie niet? Dat geeft niet. Waarschijnlijk kan de gemeente u toch helpen. U krijgt dat te horen als u langskomt. U kunt ook eerst bellen met de gemeente (020) 540 49 11. Verder moet u meenemen:
- een geldig identiteitsbewijs van uzelf
- eventueel uw trouwboekje zodat uw kindje daarin kan worden bijgeschreven
- Bron: Amstelveen (Gemeente)
- 2020-09-09
- 1