Zoekresultaat 1 - 10 van 27 resultaten

  • Naamgebruik, verzoek aanduiding

    Bij de gemeente kunt u aangeven dat u met een andere achternaam wil worden aangeschreven. Dit kan met een verzoek aanduiding naamgebruik.

  • Adoptie, buitenlandse kinderen

    De meeste adoptiekinderen komen uit het buitenland. U kunt alleen of als paar een kind uit het buitenland adopteren.

  • Voornaam, wijziging

    Als u uw voornaam wilt wijzigen, moet u naar de rechtbank. U moet voor het wijzigen van uw voornaam een belangrijke reden hebben. Bijvoorbeeld omdat u gepest wordt met uw naam of omdat uw voornaam verkeerd gespeld is bij de geboorteaangifte.

  • Geregistreerd partnerschap aangaan

    Als u een geregistreerd partnerschap wilt sluiten, moet u minimaal 2 weken en maximaal een jaar van tevoren uw plannen kenbaar maken bij de gemeente waar u de ceremonie wilt laten plaatsvinden. De gemeente controleert of u met een partnerschap mag sluiten.

  • Verklaring Omtrent het Gedrag

    Werkgevers en andere organisaties kunnen om een verklaring omtrent het gedrag (VOG) vragen. In deze verklaring staat dat u geen strafbare feiten heeft gepleegd die van belang zijn.

  • Handtekening, legalisatie

    Met een gelegaliseerde handtekening bewijst u dat uw handtekening echt is. Een bedrijf of organisatie kan er om vragen. De legalisatie bewijst alleen dat uw handtekening echt is. Onderteken het document pas tijdens uw afspraak bij het GemeenteLoket.

  • Volkstuin, huren

    De gemeente Maastricht verhuurt grond die u mag gebruiken als volkstuin. Er zijn diverse volkstuincomplexen verspreid over de stad. Een vereniging of een stichting beheert deze volkstuincomplexen. U kunt een volkstuin huren door lid te worden van zo'n vereniging of stichting.

  • Huwelijkspakketten

    Gefeliciteerd! U hebt besloten om te gaan trouwen of een geregistreerd partnerschap aan te gaan. In Maastricht bieden we veel mogelijkheden, uitgewerkt in 4 huwelijkspakketten.

  • Paspoort of identiteitskaart aanvragen

    Met een paspoort of identiteitskaart kunt u zich identificeren. Het zijn ook reisdocumenten waarmee u naar andere landen kunt reizen. Met een paspoort kunt u alle landen bezoeken. Met een identiteitskaart kunt u de meeste Europese landen bezoeken. Voor sommige landen heeft u aanvullend een visum nodig.

  • Adresonderzoek

    Bij de gemeente staat iedereen ingeschreven op een adres. Dat kan een woon- of briefadres zijn. Als u twijfelt of adresgegevens wel kloppen, moet de gemeente een administratief onderzoek starten.