Zoekresultaat 1 - 10 van 19 resultaten

  • Overlijden

    Als nabestaande heeft u veel te regelen na het overlijden van een familielid. Zo moet de gemeente een aangifte van overlijden ontvangen. Op deze pagina leest u hier meer over.

  • Paspoort

    Een paspoort vraagt u persoonlijk aan bij de gemeente (dit geldt ook voor minderjarigen). Maak hiervoor een afspraak. Dit kan tijdens onze reguliere openingstijden. Met een nationaal paspoort reist u wereldwijd. Meenemen naar de afspraak alle reisdocumenten die in uw bezit zijn, ook als deze verlopen zijn; één pasfoto die voldoet aan de eisen en niet ouder dan 6 maanden…

  • Verhuizing

    Geef uw verhuizing door aan de gemeente waar u gaat wonen. Doe dit uiterlijk 5 dagen nadat u verhuisd bent. U kunt uw verhuizing ook al eerder doorgeven. Dit kan maximaal 28 dagen voor uw verhuisdatum. Let op: komt u vanuit een andere gemeente, dan duurt het 3 werkdagen voordat uw gegevens bij ons actueel zijn. Digitaal uw verhuizing doorgeven…

  • Wet op de kansspelen

    Wat is een kansspel / prijsvraag? Een spel valt onder de noemer 'kansspel' als de deelnemers géén (overwegende) invloed op de uitslag uitkunnen oefenen. De uitslag wordt door het lot bepaald. Dit is heel duidelijk bij een loterij of een bingo maar geldt bijvoorbeeld ook bij oplossingen van kruiswoordpuzzels waarbij uit de goede inzendingen een winnaar wordt getrokken. De oplossingen…

  • Echtscheiding of einde geregistreerd partnerschap

    Een echtscheiding of het einde van geregistreerd partnerschap is pas definitief als het is ingeschreven in de registers van de burgerlijke stand.  Inschrijving echtscheiding Na uitspraak van de rechtbank zorgt uw advocaat op uw verzoek voor inschrijving van de echtscheiding bij de gemeente waar u bent getrouwd. Dit moet binnen zes maanden nadat de uitspraak van de rechter definitief is…

  • Trouwen of geregistreerd partnerschap

    U wilt gaan trouwen! Dat regelt u bij de gemeente waar u uw huwelijk of partnerschap wilt aangaan. Het huwelijk en het geregistreerd partnerschap zijn voor de wet gelijk. Een belangrijk verschil: het huwelijk wordt in alle landen erkend, een geregistreerd partnerschap niet. Melding voorgenomen huwelijk/geregistreerd partnerschap U start met een melding voorgenomen huwelijk/geregistreerd partnerschap. U vraagt een meldingsformulier bij…

  • Verklaring Omtrent Gedrag (VOG)

    Een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) is een bewijs van goed gedrag. Werkgevers of instanties kunnen daar bijvoorbeeld om vragen of als u gaat werken in de kinderopvang. Hiervoor maakt u een afspraak. Meer informatie over de VOG vindt u op de website van Justis. Afspraak maken Meenemen naar de afspraak volledig ingevuld aanvraagformulier VOG (dit krijgt u meestal van…

  • Aansprakelijk stellen

    Hebben wij schade bij u veroorzaakt? Of vindt u dat we hier schuldig aan zijn? Dan kunt u ons aansprakelijk stellen. Wanneer zijn wij aansprakelijk? We zijn pas aansprakelijk wanneer er sprake is van nalatigheid. We moeten aantoonbaar in gebreke zijn gebleven. Kunt u overtuigend bewijs leveren, dat we onjuist hebben gehandeld of nalatig zijn geweest? Als dat het geval…

  • Geboorteaangifte

    Vader of moeder geworden? Bij geboorte doet u geboorteaangifte in de gemeente waar het kind geboren is. Zowel de moeder, de vader of duomoeder kan aangifte doen. Lukt dat niet? Dan kan een ander persoon die bij de geboorte aanwezig was aangifte doen. Wat neemt u mee? Om aangifte te doen neemt u uw eigen geldige identiteitsbewijs mee en het…

  • Handtekening legaliseren

    Bij de gemeente kunt u uw handtekening onder een document laten legaliseren. Zo geeft de gemeente aan dat de betreffende handtekening echt van u is. Legalisatie is vaak nodig op stukken die naar het buitenland moeten of documenten waarin u met uw handtekening ergens toestemming voor geeft. Regelen U gaat persoonlijk langs bij de gemeente met het stuk waarop u…