Zoekresultaat 1 - 6 van 6 resultaten
- Kadastrale informatie
Bij het kadaster(externe link) kunt u de gegevens van een gebouw of een stuk grond opvragen. De gegevens van het kadaster zijn openbaar. Iedereen kan deze gegevens bekijken of opvragen.
- Bron: Laarbeek (Gemeente)
- 2023-01-10
- Straatnaamgeving
Voor nieuwe straten bedenkt de gemeente een naam. De gemeente wordt hierbij geadviseerd door een commissie straatnaamgeving. Ook Laarbeekse burgers kunnen voorstellen indienen voor een straat, plein of steeg die nog geen naam heeft.
- Bron: Laarbeek (Gemeente)
- 2023-01-05
- Kaarten inzien en landmeetkundige gegevens
Landmeetkundige gegevens zijn meetgegevens die nodig zijn voor kaarten. Bijvoorbeeld topografische kaarten, kadastrale kaarten en kaarten voor kabels en leidingen.
- Bron: Laarbeek (Gemeente)
- 2023-01-16
- Onroerende zaak, inzage beperkingen in gebruik
U kunt niet altijd met uw onroerend goed, zoals een woning, doen wat u wilt. Uw rechten kunnen worden ingeperkt door bestuurlijke besluiten specifiek voor uw onroerend goed. Denk aan een voorkeursrecht van de gemeente om uw eigendom aan te kopen. Of als uw bezit een monument is. U kunt bij de gemeente deze beperkingen opvragen.
- Bron: Laarbeek (Gemeente)
- 2022-12-08
- Exploitatieovereenkomst
Een exploitatieovereenkomst is een afspraak tussen de gemeente en projectontwikkelaars, bouwondernemingen of woningcoöperaties. In de overeenkomst worden de kosten geregeld voor het treffen van openbare voorzieningen. De procedure verschilt per project. Neem voor informatie over de voorwaarden en de procedure contact op met de gemeente.
- Bron: Laarbeek (Gemeente)
- 2022-12-29
- Planschade
Planschade is financiële schade die een persoon of een bedrijf lijdt als gevolg van een planologische maatregel. Dit is in de meeste gevallen een wijziging van het bestemmingsplan of een projectbesluit. Als in een plan een andere bestemming wordt gegeven aan een gebied - bijvoorbeeld als in een plan wordt bepaald dat er een woonbestemming komt op een stuk grasland - dan kan dat schade opleveren voor de omliggende huizen. Het college van Burgemeester en Wethouders kunnen dan onder bepaalde voorwaarden een tegemoetkoming uitkeren voor de schade. Als u vindt dat u wordt benadeeld door planologische maatregelen kunt u een aanvraag om tegemoetkoming van planschade aanvragen via het formulier dat u kunt downloaden onder het tabje ‘Aanvraag’. Mocht u hulp nodig hebben bij het invullen van het formulier kunt u bij de gemeente vragen naar de medewerker planschade.
- Bron: Laarbeek (Gemeente)
- 2023-02-16
- 1