Zoekresultaat 1 - 10 van 14 resultaten

  • Kinderopvang

    Gaat uw kind naar de kinderopvang of de buitenschoolse opvang? Dan heeft u mogelijk recht op een vergoeding. Dat is kinderopvangtoeslag, subsidie of tegemoetkoming voor de kosten van kinderopvang. Op welke soort vergoeding u recht heeft, hangt af van uw situatie. Bijvoorbeeld of u werkt.

  • Kinderopvang inschrijven

    Wilt u een kindercentrum, gastouderopvang of gastouderbureau beginnen? Zoals een kinderdagverblijf of een buitenschoolse opvang? Dan moet u zich laten inschrijven in het Landelijk Register Kinderopvang (LRK). U heeft een aantal vergunningen nodig voordat u kunt starten.

  • Studietoeslag bij blijvende medische beperking

    Ben je scholier of student van 15 jaar of ouder? En kun je door een beperking (bijna) geen geld verdienen? Dan kun je misschien elke maand een studietoeslag krijgen.

  • Collectieve zorgverzekering

    Voor inwoners met een laag inkomen is er een collectieve zorgverzekering. U kunt dan de collectieve zorgverzekering afsluiten die de gemeente aanbiedt. Deze verzekering bestaat uit een basisverzekering en een aanvullende verzekering. De verzekering is vooral interessant wanneer u hoge medische kosten heeft.

  • Bijstandsfraude melden

    Denkt u dat iemand in de gemeente Haarlemmermeer onterecht een uitkering krijgt? Dan kunt u dit op verschillende manieren (anoniem) doorgeven.

  • Vind uw personeel: WSP en Werkcentrum

    Als u op zoek bent naar personeel, kunnen Werkgeversservicepunt (WSP) Haarlemmermeer en Regionaal Werkcentrum Groot-Amsterdam u helpen. WSP koppelt u aan werkzoekend talent. Ook zijn er subsidies om u te helpen mensen in dienst te nemen. Het Werkcentrum koppelt uw vraag en aanbod aan die van andere werkgevers. Het resultaat? Meer kansen en minder werkeloosheid.

  • Bijstandsuitkering

    Lukt het u niet om uzelf en uw gezin te onderhouden? Misschien heeft u recht op een bijstandsuitkering. Dit is een uitkering van de gemeente voor inwoners die tijdelijk niet genoeg geld hebben om van te leven. De uitkering stopt als u weer genoeg inkomen heeft. Het doel is dat u zo snel mogelijk een betaalde baan heeft.

  • Herstel kinderopvangtoeslag

    De Belastingdienst (ook wel: Toeslagen) heeft bij veel ouders tussen 2005 en 2019 onterecht kinderopvangtoeslag (KOT) teruggevraagd of stopgezet. Dit staat bekend als de ‘Kinderopvangtoeslagaffaire’. Veel ouders hebben hierdoor problemen met hun geldzaken gekregen. De Belastingdienst heeft een deel van deze ouders terug kunnen betalen. De terugbetaling is bedoeld voor het hele huishouden. Daarom hebben ook ex-toeslagpartners recht op ondersteuning.

  • Energietoeslag

    Ook over 2023 krijgen inwoners met een laag inkomen € 1.300 energietoeslag. U kunt tot en met 30 juni 2024 energietoeslag over 2023 aanvragen. Het Noodfonds Energie voor steun in 2024 is gesloten. Dit was van 22 januari tot en met 20 maart geopend.

  • Kinderopvang om sociale of medische redenen

    Heeft u lichamelijke, psychische, verstandelijke of sociale problemen? En wilt u tijdelijk kinderopvang regelen en ontvangt u geen kinderopvangtoeslag? Dan betaalt de gemeente misschien een deel van de kosten voor kinderopvang. Dit heet een sociaal-medische indicatie (SMI). De vergoeding is tijdelijk en geeft u tijd om aan uw thuissituatie te werken.