Zoekresultaat 1 - 5 van 5 resultaten

  • Schuldhulpverlening

    Heeft u moeite met het betalen van uw rekeningen? Bent u bang om in de financiële problemen te raken en wilt u dat voorkomen? Of heeft u al te maken met betalingsachterstanden? Wacht niet te lang en kom gelijk in actie, zodat u weer grip krijgt op uw geldzaken. Wat kunt u zelf doen? Als inwoner van de gemeente Sluis kunt u kosteloos en anoniem gebruikmaken van de online budgethulp ‘Startpunt Geldzaken’. Startpunt Geldzaken helpt u op weg om uw persoonlijke geldzaken in balans te brengen en te houden. Met behulp van verschillende geldplannen, wordt er zo concreet mogelijk aangegeven wat u in een bepaalde situatie kan doen om uw eigen financiële positie te versterken. Komt u er zelf niet uit? Heeft u financiële problemen waar u zelf niet meer uitkomt? Of heeft u financiële vragen? Dan kunt u contact met ons opnemen voor een vrijblijvend informatie- en adviesgesprek. Het is belangrijk om uw geldzorgen bespreekbaar te maken. Tijdens dit gesprek bespreken we uw situatie en zoeken we samen naar een mogelijke oplossing. U kunt contact opnemen via 140117, door een mail te sturen naar shv@gemeentesluis.nl of vul hieronder het online formulier in. Aanmelding Schuldhulpverlening Heeft u recht op toeslagen of kwijtscheldingen? Als u weinig inkomen heeft, heeft u misschien recht op toeslagen van de overheid, zoals zorgtoeslag, huurtoeslag of kindgebonden budget. Op www.belastingdienst.nl kunt u zien waar u een vrijblijvende proefberekening maken om te zien waar u recht op heeft. Ook komt u wellicht in aanmerking voor kwijtschelding. Via de website www.sabewazeeland.nl kunt u zien of u voor kwijtschelding in aanmerking komt en kunt u dit ook aanvragen. Informatiefolder Schuldhulpverlening

  • Bijstand voor zelfstandigen

    Ontvangt u een bijstandsuitkering of werkloosheidsuitkering en wilt u een eigen bedrijf beginnen? Of bent u zelfstandige en verkeert u (tijdelijk) in financiële problemen? Mogelijk komt u in aanmerking voor bijstand voor zelfstandigen. Dit is geregeld in het Besluit bijstandverlening zelfstandigen (Bbz). De gemeente kan bijvoorbeeld helpen via een renteloze lening of een aanvulling op het inkomen tot bijstandsniveau. Regelen Neem contact met ons op via 14 0117.                                                                                                   Meer weten? Bekijk de website van de Rijksoverheid.nl.

  • Individuele inkomenstoeslag

    Leeft u al lange tijd van weinig inkomsten? En heeft u geen zicht op een hoger inkomen? Dan kunt u misschien een individuele inkomenstoeslag krijgen. Dit is een bedrag dat u vrij mag besteden. Online individuele inkomenstoeslag aanvragen Individuele inkomenstoeslag aanvragen Wat u moet weten Er zijn een aantal voorwaarden:     U bent 21 jaar of ouder.     U heeft de AOW-leeftijd nog niet bereikt.     U heeft weinig kans op een hoger inkomen.     Uw inkomen is niet hoger dan de bijstandsnorm.     Uw vermogen is niet te hoog. Blijft uw situatie hetzelfde? Dan kunt u elk jaar opnieuw een individuele inkomenstoeslag aanvragen. U kunt geen individuele inkomenstoeslag aanvragen over voorgaande jaren. Regelen U regelt het als volgt:     Print de aanvraag individuele inkomenstoeslag uit.     Vul deze aanvraag in.     Voeg de bewijsstukken toe.     Stuur het aanvraagformulier naar ons op of lever alles in bij de balie van het gemeentehuis. Hulp nodig? Heeft u hulp nodig bij het aanvragen? Of is er iets niet duidelijk? Kom dan langs in het gemeentehuis of bel ons.

  • Bijstand

    Heeft u geen werk en te weinig geld om van te leven? Dan kunt u een (aanvullende) bijstandsuitkering aanvragen. Direct regelen U vraagt de bijstandsuitkering aan in twee stappen.  U schrijft zich in als werkzoekende op Werk.nl.  U belt met de gemeente via 14 0117 voor het aanvragen van de uitkering. U hoort binnen 8 weken of u een uitkering krijgt. In sommige gevallen kan het langer duren voordat u bericht krijgt. Wat u moet weten Bij een uitkering horen rechten én plichten. Dat zijn onder meer:  Uw inkomen is minder dan het minimuminkomen.  U bent 18 jaar of ouder en woont in Nederland.  U moet op zoek naar werk zodat u zelf geld kunt verdienen.  Werk dat u aankunt, moet u aannemen.  Bent u jonger dan 27 jaar?  Dan moet u eerst 4 weken zoeken naar een baan of een opleiding. Meer informatie Kijk voor meer informatie over de bijstandsuitkering op Rijksoverheid.nl. Vakantie Heeft u een uitkering en wilt u op vakantie? Vraag dan vooraf toestemming aan ons. Veranderingen Verandert er iets in uw situatie? Gaat u bijvoorbeeld samenwonen, heeft u een baan gevonden, krijgt u een kind of gaat u studeren? Vul de verandering online in Nog vragen? Kom dan langs in het gemeentehuis of bel ons. Bijzondere Bijstand Heeft u bijzondere kosten die u niet kunt betalen? Dan kunt u misschien extra geld krijgen van de gemeente. Dit heet bijzondere bijstand. Direct Regelen Bijzondere bijstand Online bijzondere bijstand aanvragen U hoort binnen 8 weken of u de bijstand krijgt. Wat zijn bijzondere kosten?     Eigen bijdrage voor een advocaat.     Hoge zorgkosten die uw verzekering niet betaalt.     Schoolkosten van uw kind.     De kosten van een begrafenis of crematie.     Tijdelijke bijdrage om uw huur of hypotheek te betalen. Wat u moet weten U kunt bijzondere bijstand aanvragen als u:     Een laag inkomen heeft.     Weinig vermogen heeft.     De onverwachte kosten niet zelf kunt betalen.     De kosten noodzakelijk zijn.     U geen recht heeft op een andere uitkering of toeslag. De gemeente bepaalt of u de bijstand krijgt. Dit kan als gift of als lening. Vraag de bijstand aan voordat u de kosten maakt. Nog vragen? Kom dan langs in het gemeentehuis of bel ons. Startpunt geldzaken Wilt u weten hoe u er financieel voorstaat? Bent u benieuwd hoe anderen hun geldzaken op orde hebben gekregen? Vul dan anoniem gegevens in bij Startpuntgeldzaken en ontvang tips.

  • Individuele studietoeslag

    Individuele studietoeslag is een steuntje in de rug om toch een opleiding te doen of af te maken. Het is geen lening die u moet terugbetalen. U mag het geld gewoon houden en gebruiken waarvoor u maar wilt. Bijvoorbeeld voor kamerhuur of om uw studiebeurs te verlagen. Dan hoeft u minder geld te lenen en hebt u minder schuld. Voorwaarden Studeert u en heeft u een arbeidsbeperking? Mogelijk heeft u dan recht op studietoeslag. Voor het recht op studietoeslag gelden de volgende voorwaarden: U hebt een medische beperking; Daardoor kunt u naar uw studie niet werken; U ontvangt studiefinanciering of u krijgt een tegemoetkoming op grond van hoofdstuk 4 van de WTOS (leerlingen van 18 jaar en ouder in het voortgezet onderwijs en vavo); U hebt geen recht op een Wajong-uitkering.  Er is geen inkomens- en vermogensgrens.   Wat stuurt u mee? Kopie van een verklaring van de arts waaruit uw situatie blijkt. U bent niet verplicht om deze verklaring naar ons op te sturen. Het kan zijn dat wij dan een medisch advies aanvragen. Een kopie van een geldig Nederlands paspoort of Nederlandse identiteitskaart. Hoelang krijgt u individuele studietoeslag? U hoort binnen acht weken of u individuele studietoeslag krijgt. U ontvangt hierover een brief. De individuele studietoeslag wordt per maand uitbetaald. Een stagevergoeding kan invloed hebben op de hoogte van de toeslag. U krijgt het bedrag vanaf de eerste dag van de maand waarin u de aanvraag doet tot het einde van de studie. De studietoeslag loopt automatisch door. Individuele studietoeslag stopt als u stopt U bent verplicht om wijzigingen, die gevolgen hebben voor uw recht op individuele studietoeslag, aan ons door te geven. Onderbreekt u uw studie en stopt uw studiefinanciering (tijdelijk)? Of voldoet u niet meer aan één van de andere voorwaarden? Dan geeft u dit aan ons door. De individuele studietoeslag stopt dan. Geef wijzigingen op tijd door. Dan hoeft u geen geld terug te betalen. Wilt u daarna weer individuele studietoeslag ontvangen? Dan moet u opnieuw een aanvraag doen. Aanvraagformulier individuele studietoeslag