Zoekresultaat 1 - 10 van 18 resultaten

  • Woonarken en ligplaatsen

    Bent u de (nieuwe) eigenaar van een woonark en wilt u deze (ver)plaatsen, (ver)bouwen of vervangen? Kijk of u een vergunning nodig heeft of melding moet maken voor uw plannen. Bent u de nieuwe eigenaar, dan zet u de omgevingsvergunning over op uw naam.

  • Rijbewijs online verlengen

    Wilt u uw rijbewijs verlengen of uitbreiden met een categorie? Dat kunt u online aanvragen. U moet dan wel aan een aantal voorwaarden voldoen. U hoeft na een online aanvraag alleen naar de gemeente om uw nieuwe rijbewijs op te halen.

  • Overlast door een evenement

    Op de website van Visit Aalsmeer zijn alle evenementen in Aalsmeer te vinden.

  • Marktvergunning

    Wilt u handel op de weekwarenmarkt bedrijven? Dan moet u daarvoor een marktvergunning hebben. Hierbij wordt onderscheid gemaakt tussen een vaste standplaats, een dagplaats en een standwerkersplaats.

  • Klein evenement melden

    Voor een klein evenement zoals een straatfeest of buurtbarbecue, heeft u geen vergunning nodig. Een melding maken is vaak voldoende. Controleer eerst of het evenement aan de voorwaarden voor een melding voldoet. Maak de melding uiterlijk 15 werkdagen voordat het evenement plaatsvindt.

  • Meerjarig evenement melden

    Meld een jaarlijks terugkerend A-evenement altijd minimaal 8 weken van tevoren. Een melding doen kan als u een meerjarige evenementenvergunning heeft. 

    Heeft u nog geen meerjarige evenementenvergunning? Maak dan geen melding. Vraag eerst een (meerjarige) evenementenvergunning aan.

  • Reinigen openbare weg

    De gemeente reinigt openbare wegen, pleinen en voetgangersgebieden. Dit gebeurt volgens een vast rooster. Net als het ophalen van afval en het legen van de afvalbakken. Heeft u klachten over deze dienst? Of vindt u dat uw omgeving ernstig is vervuild? Geef snel en eenvoudig uw melding door met Fixi.

  • Parkeerontheffing blauwe zone voor bedrijven

    Bent u eigenaar of werknemer van een bedrijf in een blauwe zone in het Oude Dorp, dan kunt u een parkeerontheffing aanvragen. De aanvraag moet wel aan bepaalde voorwaarden voldoen. Zonder deze ontheffing kunt u alleen kort parkeren in de blauwe zones van het Oude Dorp.

  • Aanvragen gehandicaptenparkeerkaart voor instellingen

    Als zorginstellingen kunt u een gehandicaptenparkeerkaart (GPK) aanvragen voor het vervoer van bewoners met een handicap. Met een gehandicaptenparkeerkaart voor instellingen kunt u de bewoners samen vervoeren. U hoeft niet voor iedere bewoner apart een kaart aan te vragen.

    Op de gehandicaptenparkeerkaart staat met de letter ‘I’ aangegeven dat het om een gehandicaptenparkeerkaart voor een instelling gaat. De kaart is gebonden aan het kenteken van het voertuig dat op naam staat van de instelling. U kunt meerdere kaarten krijgen als uw instelling meerdere voertuigen gebruikt.

  • Gehandicaptenparkeerkaart, passagierskaart

    Als u gehandicapt bent en afhankelijk bent van vervoer door anderen, kunt u in aanmerking komen voor een passagierskaart. Een passagierskaart is een gehandicaptenparkeerkaart. Met deze kaart mag u parkeren op gehandicaptenparkeerplaatsen. Een passagierskaart is persoonsgebonden, alleen u kunt er gebruik van maken. Meer informatie leest u bij 'gehandicaptenparkeerkaart, bestuurderskaart' en 'gehandicaptenparkeerkaart, instellingenkaart'.