Zoekresultaat 1 - 7 van 7 resultaten

  • Buitenlands rijbewijs omwisselen

    In sommige gevallen kunt u uw rijbewijs, dat u buiten Nederland heeft gehaald, omwisselen voor een Nederlands rijbewijs. U ontvangt dan een Nederlands rijbewijs met een nieuwe geldigheidsdatum.  Wij sturen uw aanvraag naar de RDW. U ontvangt van de RDW een brief waarin staat wanneer u uw rijbewijs bij de gemeente kunt ophalen. U maakt hiervoor telefonisch een afspraak.

  • Gehandicaptenparkeerplaats

    U bent gehandicapt en u bestuurt een auto, brommobiel of gehandicaptenvoertuig. Ook beschikt u al over een gehandicaptenparkeerkaart. Dan kunt u een gehandicaptenparkeerplaats aanvragen. De parkeerplaats is op kenteken en in de buurt van uw woonadres. Alleen u mag uw voertuig op deze parkeerplaats neerzetten. De gemeente plaatst een bordje met uw kenteken bij de parkeerplaats en brengt een markering aan op het wegdek.

  • Evenementenvergunning

    Wilt u een evenement organiseren, zoals een braderie, kermis, optocht, feest of festival, herdenkingsplechtigheid, toertocht of hardloopwedstrijd? U vraagt een evenementenvergunning aan als: er meer dan 150 bezoekers kunnen komen het evenement op of langs de openbare weg is het nodig is de straat af te sluiten voor het evenement het kan zijn dat er tenten, springkussens, bars, mobiele wc's en dergelijke geplaatst worden Er meer dan 5 objecten groter dan 10m2 geplaatst worden Organiseert u een kleinschalig evenement, zoals een straat- of buurtfeestje, dan hoeft u hiervoor geen vergunning aan te vragen. Wel geeft u dit aan de gemeente door via een melding klein evenement.   

  • Gehandicaptenparkeerkaart

    Met een gehandicaptenparkeerkaart parkeert u op een algemene gehandicaptenparkeerplaats. Wilt u gratis parkeren op een betaalde parkeerplek, dan heeft u een gehandicaptenparkeervergunning nodig. Deze is gratis. Is een parkeerterrein of parkeergarage afgesloten door een slagboom, dan betaalt u het gewone parkeertarief. De kaart is geldig in alle Europese landen, Liechtenstein, Noorwegen, IJsland en Zwitserland. U moet zich wel houden aan de lokale parkeerregels. Soorten gehandicaptenparkeerkaarten Bestuurderskaart: u rijdt zelf auto. Passagierskaart: u reist als bijrijder. Deze kaart kunt u ook gebruiken als u zelf geen auto heeft. Een combinatie van een passagiers- en bestuurderskaart.

  • Kabels- en leidingenvergunning

    Voor het leggen van kabels en leidingen in de openbare ruimte heeft u een vergunning nodig. Bij nieuwbouw of forse verbouw moet rekening gehouden worden met bekabeling van bijvoorbeeld telecommunicatie, gas, elektriciteit. Deze moeten apart aangevraagd worden bij de desbetreffende leveranciers. Voor de plaatsing van bovengrondse infrastructurele werken is een omgevingsvergunning vereist. Deze vraagt u aan via het Omgevingsloket online. De aanleg van ondergrondse kabels en leiding werken in openbaar gebied vraagt u aan bij de gemeente. Dit vraagt u online aan via MOOR Platform (Meldpunt Opbrekingen Openbare Ruimte).

  • Parkeren in een blauwe zone

    In een blauwe zone mag u maximaal 2 uur gratis parkeren met gebruik van een parkeerschijf. Draai bij aankomst uw parkeerschijf naar het tijdstip van aankomst. U kunt de blauwe zone herkennen aan de blauwe streep langs de stoeprand of op de weg. Wanneer geldt de blauwe zone Maandag t/m zaterdag tussen 09.00 uur en 13.00 uur. Blauwe zones gelden niet op feestdagen en op feestdagen die als zondag gelden: Nieuwjaarsdag 1e en 2e Paasdag Koningsdag Hemelvaartsdag 1e en 2e Pinksterdag 1e en 2e Kerstdag Parkeervergunning voor blauwe zones Er zijn 2 blauwe zones waarvoor een parkeervergunning kan worden aangevraagd: Kerk en Zanen Anna van Burenlaan (en omgeving) Woont u in een van deze blauwe zones of heeft u hier uw bedrijf? Dan kunt u een parkeervergunning aanvragen bij Parkeerservice. Voor andere blauwe zones in de gemeente zijn geen parkeervergunningen verkrijgbaar. Parkeren met een gehandicaptenparkeerkaart Met een gehandicaptenparkeerkaart mag u onbeperkt parkeren in een blauwe zone. U moet de kaart goed zichtbaar achter uw voorruit leggen. Of u start een parkeeractie met de 'GPA gehandicaptenparkeerapp'. Deze kunt u downloaden in de Google Play Store (Android), Appstore (Apple).

  • Gezondheidsverklaring

    Een gezondheidsverklaring is een verklaring over uw gezondheid voor uw rijbewijs. U heeft een gezondheidsverklaring nodig als u: 75 jaar of ouder bent en uw rijbewijs wilt aanvragen of verlengen een rijbewijs heeft die om medische redenen korter geldig is dan normaal uw groot rijbewijs wilt verlengen(categorie C, D of E). Deze vraagt u aan bij het CBR uw buitenlands rijbewijs van buiten de Europese Unie wilt omwisselen. U leest hier meer over op de website van het RDW