Zoekresultaat 1 - 10 van 13 resultaten

  • Gehandicaptenparkeerkaart verlengen

    Als u een gehandicaptenparkeerkaart heeft, moet u deze op tijd verlengen. Het kan namelijk nodig zijn dat u opnieuw een medische keuring krijgt. Vraag de verlenging tenminste 2 maanden voordat uw gehandicaptenparkeerkaart afloopt, aan. Aanvraag verlenging gehandicaptenparkeerkaart Neem voor meer informatie contact op met het Sociaal Financieel Trefpunt.

  • Verkeersregelaar bij evenementen

    Een evenement kan zorgen voor overlast of gevaarlijke situaties in het verkeer. Denk bijvoorbeeld aan optochten of demonstraties waarvoor een straat of gebied afgezet wordt. Het is belangrijk dat het verkeer weinig of geen last heeft van het evenement. Daarom zorgen verkeersregelaars dat het verkeer goed kan doorrijden. U moet door de gemeente als verkeersregelaar voor evenementen aangesteld worden.

  • Gehandicaptenparkeerplaats aanvragen

    Als u een beperking heeft, kunt u een gehandicaptenparkeerplaats aanvragen. Dit is een parkeerplaats vlak bij uw huis. Wilt u een gehandicaptenparkeerplaats aanvragen dan kunt u het onderstaande formulier invullen. Hiervoor heeft u DigiD nodig. Formulier Gehandicaptenparkeerplaats

  • Parkeerontheffing binnenstad voor bedrijven

    Wanneer u als bedrijf werkzaamheden moet uitvoeren in de binnenstad van Elburg dan kunt u een parkeerontheffing aanvragen. U kunt meerdere kentekens toevoegen aan één ontheffing. Van deze voertuigen mag dan maar 1 auto tegelijk in de binnenstad staan. Wilt u met meerdere bedrijfsauto’s tegelijk in de binnenstad parkeren? Dan moet u meerdere vergunningen aanvragen.  Parkeerontheffing Aanvragen, Wijzigen of beëindigen U kunt de parkeerontheffing ook aanvragen op het gemeentehuis, hiervoor moet u een afspraak maken.

  • Evenementenmelding/ Evenementenvergunning

    U heeft toestemming nodig als u een evenement wilt organiseren waar publiek naartoe mag komen. Als u een groot evenement wilt organiseren, heeft u een vergunning nodig. Voorbeelden van grote evenementen zijn een braderie, concert, optocht of wedstrijd. Een klein evenement hoeft u alleen te melden wanneer deze voldoet aan de voorwaarden zoals hieronder aangegeven. Als uw evenement niet aan deze voorwaarden voldoet vraagt u een evenementenvergunning aan. Aanvraag evenementenvergunning / -melding Aanvraag straatbarbecue

  • Haven- en kadegelden

    Bent u schipper, reder, eigenaar of heeft u een vaartuig gecharterd? Dan moet u haven- en kadegeld betalen. Ook wanneer u als vertegenwoordiger optreedt kunt u belastingplichtig zijn. De gemeente heft het haven- en kadegeld voor: het gebruik van de gemeentelijke haven gebruik kade, gbruik sanitaire gebouwen e.d.

  • Inrit aanleggen

    Als u een inrit (ook wel uitrit of uitweg genoemd) wilt maken bij uw bedrijf of huis, heeft u een omgevingsvergunning nodig. Bijvoorbeeld als u een inrit wilt maken van de weg naar uw garage. U moet een omgevingsvergunning hebben voor: inrit maken vanaf de weg de weg veranderen, bijvoorbeeld de stoep verlagen bestaande inrit veranderen U kunt de vergunning online aanvragen via het omgevingsloket. Omgevingsloket Online U kunt de vergunning ook aanvragen op het gemeentehuis. Hiervoor moet u een afspraak maken.

  • Parkeerontheffing binnenstad voor bewoners

    Wanneer u in de binnenstad van Elburg woont kunt u een parkeerontheffing aanvragen. Per woonadres kunt u 1 ontheffing aanvragen. U kunt meerdere kentekens toevoegen aan de ontheffing. Van deze voertuigen mag maar 1 auto tegelijk in de binnenstad staan.  Verder gelden er specifieke voorwaarden.  Parkeerontheffing Aanvragen, Wijzigen of beëindigen U kunt de parkeerontheffing ook aanvragen op het gemeentehuis, hiervoor moet u een afspraak maken.

  • Kabels en leidingen aanleggen

    Het is in overeenstemming met de Algemene Verordening Ondergrondse Infrastructuur (AVOI) verboden zonder of in afwijking van een door het college verleend instemmingsbesluit over plaats, tijdstip en wijze van uitvoering van werkzaamheden, medegebruik van voorzieningen en de afstemming van voorgenomen werkzaamheden met overige netbeheerders, kabels en/of leidingen in of op openbare gronden aan te leggen, in stand te houden of op te ruimen. Volgens de AVOI wordt iedere aanvraag eenduidig behandeld. Het verschil tussen in wettelijke grondslag (telecommunicatiewet en overige) is geen reden om de aanvragen verschillend te behandelen. De AVOI geeft ook invulling aan de conform de Telecommunicatiewet verplichte Telecommunicatieverordening.

  • Gehandicaptenparkeerkaart aanvragen

    Met een gehandicaptenparkeerkaart mag u op gehandicaptenparkeerplaatsen parkeren. Er zijn 4 verschillende kaarten: Bestuurderskaart (GPK-B) U komt in aanmerking voor een bestuurderskaart als: u zelf een auto of brommobiel bestuurt; u een aantoonbare aandoening hebt; u hierdoor niet verder kunt lopen dan 100 meter, ook niet met behulp van een loophulpmiddel. De kaart is niet kenteken gebonden, maar persoonsgebonden. U kunt de kaart in elke auto gebruiken. Aanvullende informatie Wanneer u een aanvraag indient voor een bestuurderskaart en u bent in het bezit van een geldig rijbewijs, dient u er rekening mee te houden dat de door u overlegde medische gegevens er toe kunnen leiden dat er een procedure gestart wordt op grond van de artikelen 130-134 van de Wegenverkeerswet 1994. Dit kan eventueel betekenen dat de minister van Infrastructuur en Milieu na onderzoek door een specialist u ongeschikt verklaart voor het besturen van een motorrijtuig en uw rijbewijs ongeldig verklaart. Passagierskaart (GPK-P) U komt in aanmerking voor een passagierskaart als: u zelf geen auto rijdt, maar passagier bent; u een aantoonbare aandoening hebt; u hierdoor niet verder kunt lopen dan 100 meter ook niet met behulp van een loophulpmiddel; u continu afhankelijk bent van de hulp van de bestuurder; u niet zelfstandig kunt wachten totdat de bestuurder de auto heeft geparkeerd en/of u permanent rolstoel gebonden bent. De kaart is persoonsgebonden. Combikaart bestuurders-/passagierskaart (GPK-B en P) U komt in aanmerking voor zowel een bestuurderskaart als een passagierskaart. De bestuurderskaart en de passagierskaart staan op uw naam. Alleen u kunt de kaart dus gebruiken. Een kaart voor zorginstellingen Hiermee kunnen zorginstellingen bewoners met een beperking vervoeren. Neem voor meer informatie contact op met het Sociaal Financieel Trefpunt. Aanvraag gehandicaptenparkeerkaart