Zoekresultaat 1 - 10 van 20 resultaten

  • Rijbewijs, online verlengen

    Momenteel geen abstract beschikbaar

  • Gehandicaptenparkeerkaart verlengen

    Als u een gehandicaptenparkeerkaart heeft, moet u deze op tijd verlengen. Het kan namelijk nodig zijn dat u opnieuw een medische keuring krijgt. Vraag de verlenging tenminste 2 maanden voordat uw gehandicaptenparkeerkaart afloopt, aan. 

  • Reinigen openbare weg

    De gemeente reinigt openbare wegen, pleinen en voetgangersgebieden. Dit gebeurt volgens een vast rooster.

  • Een evenement organiseren

    Een evenement kan vergunningplichtig, meldingsplichtig of vergunningvrij zijn. In de bijgevoegde documenten staat veel informatie over het organiseren van evenementen.

  • Gehandicaptenparkeerplaats aanvragen

    Als u een beperking heeft, kunt u een gehandicaptenparkeerplaats aanvragen. Dit is een parkeerplaats vlak bij uw huis.

    Heeft u al een gehandicaptenparkeerplaats? Neem contact op met de gemeente als:

    • de lijnen om de parkeerplaats niet meer goed te zien zijn
    • het bord met kenteken niet meer klopt omdat u een andere auto heeft

    Gaat u verhuizen, dan doet u opnieuw een aanvraag voor een gehandicaptenparkeerplaats op uw nieuwe adres. Gebruik hiervoor het formulier 'aanvraag gehandicaptenparkeerkaart'. Vermeld hierbij dat het gaat om een verhuizing.

  • Verkeersregelaar bij evenementen

    Een evenement kan zorgen voor overlast of gevaarlijke situaties in het verkeer. Denk bijvoorbeeld aan optochten of demonstraties waarvoor een straat of gebied afgezet wordt. Het is belangrijk dat het verkeer weinig of geen last heeft van het evenement. Daarom zorgen verkeersregelaars dat het verkeer goed kan doorrijden.

    U moet door de gemeente als verkeersregelaar voor evenementen aangesteld worden.

    Een parkeerregelaar/parkeerwacht kunt u inschakelen om het parkeren bij het evenement te begeleiden. Dit hoeft geen officiële verkeersregelaar te zijn. Een parkeerregelaar mag enkel werkzaam zijn op het parkeerterrein en niet op de openbare weg.

  • Verkeersbesluit

    In Nederland is een verkeersbesluit een besluit van een wegbeheerder om een bepaald verkeersteken te plaatsen, te wijzigen of in te trekken of een bepaalde fysieke maatregel te treffen.

    Als de functie verandert, is een verkeersbesluit nodig. Maar ook als de maatregelen leiden tot een beperking of tot een uitbreiding van het aantal categorieën weggebruikers dat van een weg of weggedeelte gebruik kan maken. 

    De wegbeheerder (rijk, provincie, waterschap of gemeente) moet voor het nemen van een verkeersbesluit overleggen met de politie. 

    Het verkeersbesluit moet worden gepubliceerd.

  • Oplaadpunt voor elektrische auto aanvragen

    Particulieren en bedrijven die een elektrische auto rijden, kunnen niet altijd een laadpaal kwijt op hun eigen terrein. Bijvoorbeeld omdat ze geen eigen parkeerplaats hebben. Zij kunnen een openbaar oplaadpunt voor een elektrische auto aanvragen.

    De concessie is gegund aan Vattenfall. Vattenfall plaatst de openbare laadpalen op basis van prognoses (voor gemeente Hellendoorn zijn dat er minimaal 11 per jaar, door de gemeente aangewezen) én op basis van een aanvraag van een e-rijder.

  • Gehandicaptenparkeerkaart voor passagiers aanvragen

    Als u gehandicapt bent en afhankelijk bent van vervoer door anderen, kunt u in aanmerking komen voor een passagierskaart. Een passagierskaart is een gehandicaptenparkeerkaart. Met deze kaart mag u parkeren op gehandicaptenparkeerplaatsen. Een passagierskaart is persoonsgebonden, alleen u kunt er gebruik van maken.

  • Verkeersbrigadier

    Verkeersbrigadiers (klaar-overs) helpen kinderen met oversteken op hun weg van en naar school. Ze zijn te herkennen aan een stopbord en een oranje jas of hes.

    Verkeersbrigadiers zijn vrijwilligers. Ze worden opgeleid door de politie. De opleiding tot verkeersbrigadier bestaat uit theorie en praktijk. De burgemeester benoemt de verkeersbrigadier en stuurt hiervan schriftelijk bericht.