Zoekresultaat 1 - 7 van 7 resultaten

  • Vrijwilligersverzekering

    Bent u vrijwilliger of mantelzorger, dan bent u automatisch verzekerd tijdens het uitvoeren van uw vrijwilligerswerk. De gemeente heeft hiervoor een vrijwilligersverzekering afgesloten. Vrijwilligers en organisaties hoeven zich hier niet voor aan te melden. Wilt u een schade melden of heeft u een vraag over de verzekering, neem dan contact op met Participe Alphen aan den Rijn.

  • Alcoholvergunning

    U heeft een alcoholvergunning nodig om alcoholische dranken te mogen verkopen. De vergunning is verplicht voor: horeca en slijterij vereniging en stichting wijziging van ondernemersvorm Heeft u een horecagelegenheid, dan heeft u naast de alcoholvergunning ook een exploitatievergunning nodig. Uw aanvraag wordt getoetst aan de Wet Bibob.

  • Regiotaxipas

    Kunt u door een ziekte of beperking niet reizen met het openbaar vervoer? Bent u voor vervoer afhankelijk van anderen, maar heeft u niemand om op terug te vallen? Dan kunt u een regiotaxipas aanvragen. U betaalt dan minder voor de regiotaxi. De regiotaxi is een aanvulling op het openbaar vervoer Het vervoer is van deur tot deur en binnen de regio Vaak reist u met andere passagiers. De rit duurt daarom meestal langer Wilt u ook buiten uw regio reizen. Dan heeft u een Valyspas nodig Heeft u geen beperking, maar wilt u ook gebruik maken van de regiotaxi? Dat kan. U betaalt dan het normale tarief

  • Woningaanpassingen

    Als u door een ziekte of andere beperking lastig in uw woning kunt blijven wonen, dan is het mogelijk uw woning aan te passen. Tom in de buurt bekijkt samen met u welke aanpassingen voor u nodig zijn. Voorbeelden van aanpassingen zijn:  Badkamer aanpassen Keuken aanpassen Toilet aanpassen Rolstoelgeschikte woning Een traplift Drempel-oploop Drempel aanpassen Elektrische deuropener U kunt uw aanvraag indienen bij Tom in de buurt. Zie Aanvraag.

  • Huishoudelijke hulp

    Heeft u (tijdelijk) hulp of ondersteuning nodig bij het huishouden en u kunt hiervoor geen familie of vrienden inschakelen. Dan kunt u bij Tom in de buurt huishoudelijke hulp aanvragen. U kunt denken aan: het schoonmaken van uw huis zorgen voor schone kleding boodschappen doen maaltijdvoorziening (tijdelijke) zorg voor  uw kind(eren) helpen bij het organiseren van uw huishouden Wilt u weten welke thuiszorgaanbieder u kunt kiezen? Neem dan contact op met Tom in de buurt.

  • Persoonsgebonden budget (pgb) voor Wmo-ondersteuning

    Als u hulp of ondersteuning nodig hebt dan kunt u er voor kiezen of de gemeente deze hulp voor u regelt of dat u dit zelf inkoopt met een persoonsgebonden budget (pgb). Een pgb is een geldbedrag waarmee u zelf hulp, ondersteuning of een hulpmiddel kunt inkopen. U kunt Pgb aanvragen voor bijvoorbeeld: hulp in de huishouding begeleiding in het dagelijkse leven dagbesteding of logeeropvang woningaanpassingen een rolstoel of scootmobiel U vraagt een persoonsgebonden budget aan via Tom in de buurt. Zie Aanvraag.

  • Wmo (Wet maatschappelijke ondersteuning)

    Kunt u in het dagelijks leven niet meer alles zelf doen, door bijvoorbeeld ziekte, een beperking of ouderdom? Dan kunt u hiervoor hulp krijgen. Denk bijvoorbeeld aan het schoonmaken van uw huis, aanpassingen aan uw woning, vervoer of hulpmiddelen zoals een scootmobiel of rolstoel.  Welke Wmo-hulp kunt u aanvragen hulp bij het huishouden aanpassingen in de woning (traplift, drempel-oploop, aanpassingen badkamer of keuken) vervoer (regiotaxi) hulpmiddelen (zoals een rolstoel of scootmobiel) ondersteuning met wonen (beschermd wonen) opvang (voor inwoners die dak- of thuisloos zijn geraakt) Zorg in natura Bij zorg in natura krijgt u hulp van een gecontracteerde zorgaanbieder. U regelt zelf niets. De zorgaanbieder maakt afspraken met de gemeente over zorg en geld. Voor zorg in natura kunt u terecht bij Tom in de buurt. Persoonsgebonden budget (pgb) Heeft u een indicatie voor de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo)? Dan kunt u zelf bepalen wie u - of uw kind – verzorgt met een persoonsgebonden budget (pgb). Een Pgb is een geldbedrag waarmee u zelf zorg inkoopt.  U vraagt een pgb voor Wmo aan bij Tom in de buurt. Tom in de buurt bekijkt welke hulp u nodig heeft en beoordeelt of u de hulp zelf kunt inkopen met een Wmo-budget. Eigen bijdrage betalen Krijgt u hulp via de Wmo dan moet u soms een deel van de kosten zelf betalen. Dit heet de eigen bijdrage. U krijgt hierover automatisch bericht van het Centraal Administratie Kantoor (CAK). De eigen bijdrage betaalt u per maand aan het CAK. Het CAK bepaalt uw eigen bijdrage per periode aan de hand van uw leeftijd en de samenstelling van uw huishouden. Wilt u weten wat uw eigen bijdrage is? Gebruik de rekentool op de website van het CAK. Let op, dit bedrag is een inschatting! Cliëntondersteuner Heeft u een gesprek met een medewerker van het Serviceplein een medewerker van Tom in de buurt? Dan mag u altijd iemand meenemen (bijv. een familielid). U kunt ook om een onafhankelijke cliëntondersteuner vragen. Dit is een ervaren vrijwilliger of professional die verstand heeft van onderwerpen zoals huishoudelijke hulp, financiën of wonen met zorg. Langdurige of medische zorg Heeft u langdurige zorg nodig? Het Centrum Indicatie Zorginstellingen (CIZ) regelt dit. Deze hulp valt onder de Wet langdurige zorg (Wlz).  Heeft u wijkverpleging nodig? Uw eigen zorgverzekeraar regelt dit. Deze hulp valt onder de Zorgverzekeringswet (Zvw). U kunt dit vragen aan uw huisarts of u belt een thuiszorgorganisatie.