Zoekresultaat 1 - 9 van 9 resultaten

  • Mantelzorg

    Zorg jij voor iemand uit je omgeving die langere tijd ziek is, een handicap heeft of hulpbehoevend is? Dan ben jij mantelzorger. Ook als de zorg heel natuurlijk voelt. Zoals zorgen voor je kind of zieke ouder.

  • Alcoholvergunning aanvragen

    U begint een horecabedrijf of neemt een horecabedrijf over. U wilt er ook alcohol schenken. Dan hebt u een alcoholvergunning nodig. Dit is ook het geval als uw bedrijf een andere rechtsvorm krijgt.

  • Horecabedrijf beginnen

    Als u een horecabedrijf begint, heeft u een exploitatievergunning nodig. U heeft een horecabedrijf als u eten of (alcoholische) drank verkoopt om daar direct te gebruiken, of als u slaapplekken verhuurt. Bijvoorbeeld een café, restaurant, snackbar, discotheek of hotel. Ook voor een buurthuis, clubhuis of kantine heeft u een exploitatievergunning nodig. De vergunning is onbeperkt geldig totdat het horecabedrijf verandert van naam, rechtsvorm, plaats of eigenaar. Verandert er iets? Meld het binnen drie dagen bij de gemeente.

  • Alcoholwet ontheffing (artikel 35) aanvragen

    U wilt alcohol schenken en u heeft geen horecavergunning of u bent een horecaondernemer en wilt buiten het pand schenken, bijvoorbeeld tijdens een evenement? Vraagt u dan een ontheffing artikel 35 van de Alcoholwet aan. U hoeft geen horecaondernemer te zijn om deze ontheffing te kunnen krijgen.

  • Wmo

    Iedereen wil graag zo lang mogelijk zelfstandig thuis kunnen blijven wonen en kunnen meedoen aan het dagelijks leven. Ook met een beperking of probleem. Lukt het u niet (meer) om u zelfstandig te zijn? Dan kunt u in veel situaties geholpen worden door uw partner, kinderen, familie, vrienden of buren. Ook kunt u gebruik maken van voorzieningen in uw buurt. Zoals activiteiten, vrijwilligers(werk), klusjesdiensten en boodschappenservice. Hiervoor kunt u Vaart Welzijn benaderen.

  • Mantelzorgwaardering

    Mantelzorgers spelen een belangrijke rol bij mensen die voor kortere of langere tijd hulp nodig hebben. Door uw hulp aan iemand uit uw omgeving helpt u deze persoon zo zelfstandig mogelijk te blijven. U komt in aanmerking voor de mantelzorgwaardering als u minimaal 8 uur per week én 3 maanden lang deze hulp verleent. U kunt de mantelzorgwaardering vanaf halverwege maart 2024 zelf aanvragen op de speciale mantelzorgwebsite. Een medewerker van Vaart Welzijn kan u helpen bij de aanvraag.

  • Alcohol verkopen in supermarkten

    Supermarkten mogen bier, wijn en andere zwak-alcoholhoudende dranken verkopen. Dit geldt ook voor andere bedrijven zoals warenhuizen, snackbars en bezorgingsdiensten (detailhandelaren). U heeft hier geen vergunning voor nodig. U mag geen alcohol aan jongeren onder de 18 jaar verkopen. Jongeren onder de 18 jaar zijn zelf ook strafbaar als ze alcohol kopen.

  • Vervoersvoorziening

    Het kan zijn dat u door uw beperkingen problemen heeft om ergens naar toe te gaan. Bespreek allereerst uw situatie met familie, vrienden of buren. Er is vaak meer mogelijk dan u denkt. Ook kunt u een beroep doen op het openbaar vervoer, de Cityline en vrijwilligers.  Wij kunnen met u meedenken bij het zoeken naar oplossingen. Denk bijvoorbeeld aan een rolstoel, scootmobiel of een vervoerspas. Hiervoor betaalt u meestal wel een eigen bijdrage. Wij kunnen u vragen om een (medisch) onderzoek verricht door een eigen deskundige of door de Argonaut. Dit onderzoek kan nodig zijn om te beoordelen welke vervoersvoorziening in uw situatie noodzakelijk is. Blijkt uit (medisch) onderzoek dat een vervoersvoorziening nodig is? Dan bepaalt onze consulent of die van Argonaut welke vervoersvoorziening het meest geschikt is voor u. De volgende vormen zijn onder andere mogelijk:

  • Gedwongen hulp bij ernstige psychische problemen

    Als iemand door psychische problemen een gevaar is voor zichzelf of anderen en niet meewerkt aan een behandeling, dan kan diegene gedwongen worden tot een behandeling. Bijvoorbeeld medicatie, therapie of een opname in een GGZ-instelling. Iedereen kan melden bij de gemeente dat iemand gedwongen hulp nodig heeft. U hoeft dus geen familie of een zorgverlener te zijn. Bij een gewone procedure beslist de rechter of gedwongen hulp nodig is. Is er direct gevaar en duurt de procedure te lang? Dan kan de burgemeester een crisismaatregel nemen. Zo kan iemand snel behandeld worden. Hiervoor heeft de burgemeester een verklaring nodig van een psychiater.