Zoekresultaat 1 - 10 van 14 resultaten

  • Voorzieningen maatschappelijke ondersteuning

    Zoekt u een oplossing omdat u extra hulp nodig heeft vanwege ouderdom, ziekte of een beperking. Meld uw hulpvraag bij het Sociaal Financieel Trefpunt of vul onderstaand meldingsformulier Wmo in. Iemand anders mag dit ook voor u doen. Naar aanleiding van uw melding komt er een gesprek. Na dit gesprek kunt u mogelijk een aanvraag indienen. Meldingsformulier Wmo

  • Kinderombudsman

    Alle kinderen hebben rechten. Bijvoorbeeld het recht op bescherming tegen verwaarlozing of mishandeling. Of het recht op goed onderwijs en vrije meningsuiting. Vindt u dat een organisatie de kinderrechten niet nakomt? Neem dan contact op met de Kinderombudsman. De Kinderombudsman controleert of overheidsinstellingen en bijvoorbeeld scholen, de jeugdzorg en zorginstellingen kinderen goed behandelen. De Kinderombudsman is er speciaal voor kinderen tussen de 0 en 18 jaar.

  • Alcohol tijdelijk schenken

    Het is verboden om buiten uw horecabedrijf alcoholische dranken te verkopen. U kunt voor speciale evenementen een ontheffing aanvragen. Bijvoorbeeld met Koningsdag. Daarmee mag u tijdelijk zwak alcoholhoudende dranken verkopen, zoals bier en wijn. U kunt een ontheffing krijgen voor maximaal 12 dagen achter elkaar. Aanvraag Drank- en Horeca Model C

  • Hulp bij wonen en huishouden

    Misschien kunt u niet meer zonder hulp thuis wonen. Dit kan komen door uw gezondheid of door sociale problemen. U kunt bijvoorbeeld klusjes in huis niet meer zelf doen. Of u komt niet meer zelfstandig naar de eerste verdieping van uw huis. Het kan ook zijn dat u moeite heeft met het bijhouden van uw administratie. Of dat u door problemen dakloos dreigt te worden. Vaak willen mensen in uw omgeving helpen. Denk aan uw partner of inwonende kinderen. Maar ook andere familieleden, vrienden en buren. Misschien zijn er voorzieningen in de buurt waar u gebruik van kunt maken. Bijvoorbeeld een klusjesdienst die u helpt in huis. Ook zijn er vaak vrijwilligersorganisaties in de omgeving die u kunnen helpen. U kunt uw hulpvraag ook terecht bij het Sociaal Financieel Trefpunt. Die gaat met u in gesprek en onderzoekt de mogelijkheden. Het Sociaal Financieel Trefpunt kijkt naar wat u zelf kan doen en of er mensen uit uw omgeving kunnen helpen. U kunt voor uw hulpvraag onderstaand formulier invullen. Meldingsformulier Wmo Komt uit het onderzoek dat u hulp nodig heeft die meer aansluit bij uw persoonlijke omstandigheden? Dan kan de gemeente u een maatwerkvoorziening aanbieden. Dit is bijvoorbeeld een traplift of dagbesteding.

  • Hulp bij het huishouden

    Soms lukt het niet om zelf uw huishouden te doen. Bijvoorbeeld door ziekte, een beperking of de intensieve zorg voor iemand binnen uw gezin. Hulp in de huishouding kan dan een oplossing zijn. Welke hulp of begeleiding u krijgt, is afhankelijk van hoe het met u gaat. De Wmo consulent kan dan samen met u bekijken wat u zelf nog kunt doen. Wat uw omgeving voor u kan betekenen en of er eventueel nog andere oplossingen nodig zijn. De Wmo consulent bespreekt samen met u wat er mogelijk is en stelt een beschikking op. Hierin staat welke hulp en hoeveel hulp u krijgt. U kunt voor uw hulpvraag onderstaand formulier invullen. Meldingsformulier WMO Heeft u verzorging of verpleging nodig? Neem contact op met de wijkverpleging of uw ziektekostenverzekeraar.

  • Alcohol schenken en verkopen

    U heeft als ondernemer een drank- en horecavergunning nodig voor het schenken en verkopen van alcoholische dranken. Er zijn 3 soorten drank- en horecavergunningen: voor horecabedrijven, zoals restaurants en cafés voor slijterijen voor paracommerciële instellingen, zoals buurthuizen en (sport)kantines Misschien moet u ook andere vergunningen aanvragen of meldingen doen: Voor een horecabedrijf of paracommerciële instelling heeft u ook een exploitatievergunning nodig. Er kunnen meer dan 50 personen tegelijk in uw pand aanwezig zijn. U heeft een terras bij uw horecabedrijf. U wilt een gokautomaat plaatsen. De gemeente mag een Bibob-onderzoek doen als u een drank- en horecavergunning aanvraagt. U kunt de formulieren digitaal invullen. U dient in te loggen met E-herkenning. Aanvraag Drank- en Horecawet Model A Aanvraag Drank- en Horecawet Model B Overige documenten Bijlage Drank- en Horecawet Model A verklaring leidinggevende Bijlage Drank- en Horecawet Model B verklaring leidinggevende Besluit Drank- en Horecawet inrichtingseisen Aanvraag Drank-en Horecawet tot wijziging van het aanhangsel bedoeld in artikel 30A lid 1

  • Hulp bij zorg en gezondheid

    Misschien kunt u door uw gezondheid niet meer zonder hulp thuis wonen. U kunt bijvoorbeeld niet meer voor uzelf koken. Of u kunt uw huis niet meer schoonhouden. Het kan ook zijn dat u depressief bent. Of dat u psychische problemen heeft. Vaak willen mensen in uw omgeving helpen. Denk aan uw partner of inwonende kinderen. Misschien zijn er voorzieningen in de buurt waar u gebruik van kunt maken. Bijvoorbeeld een buurthuis waar u samen met anderen kunt eten. Ook zijn er vaak vrijwilligersorganisaties in de omgeving die u kunnen helpen. Ook kunt u zich met uw hulpvraag melden bij het Sociaal Financieel Trefpunt. Die gaat met u in gesprek en onderzoekt de mogelijkheden. Het Sociaal Financieel Trefpunt kijkt naar wat u zelf kunt doen en of er mensen uit uw omgeving kunnen helpen. U kunt voor uw hulpvraag onderstaand formulier invullen. Meldingsformulier Wmo Komt uit het onderzoek naar voren dat u het probleem niet kunt oplossen met mensen in uw omgeving of met een algemene voorzieningen? Dan kunt u bij de gemeente een maatwerkvoorziening aanvragen. Dit is bijvoorbeeld begeleiding, verslavingszorg of beschermd wonen.

  • Kindgebonden budget aanvragen

    Voor ouders met opgroeiende kinderen en een laag of gemiddeld inkomen is er een kindgebonden budget. De Belastingdienst bepaalt of u deze toelage krijgt en hoe hoog deze is. Meestal krijgt u vanzelf bericht van de Belastingdienst als u er recht op heeft. Krijgt u een toeslag? Dan wordt het bedrag elke maand op uw rekening gestort. Krijgt u geen toeslag en denkt u daar wel recht op te hebben? Doe een proefberekening op de website van de Belastingdienst. U kunt dan alsnog een aanvraag voor kindgebonden budget doen bij de Belastingdienst.

  • Ondersteuning voor mantelzorger aanvragen

    Een mantelzorger zorgt voor een familielid, vriend of buur. Het kan zijn dat het geven van deze zorg te zwaar wordt. Als mantelzorger kunt u dan (tijdelijk) ondersteuning krijgen. Meld u hiervoor bij het mantelzorgsteunpunt van Stichting Wiel of het Sociaal Financieel Trefpunt . Die gaat met u in gesprek en onderzoekt de mogelijkheden. U kunt voor uw hulpvraag onderstaand formulier invullen. Meldingsformulier Wmo Misschien zijn er voorzieningen in de buurt waar u gebruik van kunt maken. Bijvoorbeeld dat u hulp krijgt van een vrijwilliger. Of dat de persoon voor wie u zorgt, gebruik gaat maken van een maaltijdservice. U hoeft dan niet meer elke dag te koken. Ook kan het helpen als u met andere mantelzorgers kunt praten en ervaringen kunt delen. Komt uit het onderzoek naar voren dat u het probleem niet kunt oplossen met mensen in uw omgeving of algemene voorzieningen? Dan helpt stichting Wiel om een oplossing te zoeken, bijvoorbeeld een maatwerkvoorziening Wmo. Dit is bijvoorbeeld hulp in de huishouding, kortdurend verblijf of een dagbesteding voor de mantelzorgontvanger. Daarover ontvangt u een beschikking van de gemeente. U kunt een persoonlijk plan inleveren, waarin u aangeeft welke hulp u nodig denkt te hebben.

  • Hulp bij wonen en vervoer

    Heeft u moeite met zelfstandig reizen? Of om u te verplaatsen in en om uw woning? Hierdoor kan bijvoorbeeld boodschappen doen moeilijk worden. Of kunt u geen andere mensen meer ontmoeten. Vaak willen mensen in uw omgeving helpen. Denk aan uw partner of inwonende kinderen. Maar ook andere familieleden, vrienden en buren. Ook kunt u zich met uw hulpvraag melden bij de gemeente. De gemeente gaat dan met u in gesprek en onderzoekt de mogelijkheden. De gemeente kijkt naar wat u zelf kunt doen en of mensen in uw omgeving kunnen helpen. U kunt voor uw hulpvraag onderstaand formulier invullen. Meldingsformulier Wmo Misschien kunt u gebruikmaken van diensten in de buurt. Zo kunt u bij steeds meer supermarkten online boodschappen bestellen en laten bezorgen. Of denk aan voorzieningen zoals de boodschappenbus, een bezorgdienst of de regiotaxi. Komt uit het onderzoek naar voren dat u hulp nodig heeft die meer aansluit bij uw persoonlijke omstandigheden? Dan kunt u bij de gemeente een maatwerkvoorziening aanvragen. Dit is bijvoorbeeld een rolstoel of scootmobiel.