Zoekresultaat 1 - 9 van 9 resultaten

  • Sociale wijkteams

    Voor hulp en ondersteuning en de aanvraag van Wmo-voorzieningen en voorzieningen Jeugdwet zoals huishoudelijke hulp, een rolstoel of jeugdhulp kunt u terecht bij het Sociaal Wijkteam.

  • Onafhankelijke cliĆ«ntondersteuning

    Wilt u dat er iemand met u meedenkt over wonen, (jeugd)zorg, welzijn, onderwijs, werk of inkomen? Neem dan contact op met het team onafhankelijke cliƫntondersteuning Venlo.

  • Mantelzorg

    Een mantelzorger is iemand die zonder betaling regelmatig iemand met een zorgvraag helpt. Denk aan het helpen van een chronische zieke of hulpbehoevend familielid, vriend, kennis of buren. De hulp is vaak langdurig en gaat verder dan de dagelijkse zorg.

  • Duurzaamheid en energiebesparing

    Onze energierekening stijgt. Daarom is het belangrijk om energie te besparen. Er zijn diverse mogelijkheden om uw woning duurzaam, energiezuinig(er) of levensloopbestendig te maken.

  • Jeugdhulp

    Jeugdhulp is hulp bij opvoeden, jeugdbescherming, jeugdreclassering, aanpak van kindermishandeling, geestelijke gezondheidszorg en zorg voor kinderen met een lichte verstandelijke beperking. Voor vragen over jeugdhulp kunt u terecht bij het Sociaal Wijkteam.

  • Informatie- en Adviespunten

    Heeft u vragen over geld, wonen, welzijn, werk, inkomen, jeugd of zorg? Of wilt u digitale hulp? Dan kunt u terecht bij een Informatie- en Adviespunt. Als dit nodig is, sturen zij u door naar het sociaal wijkteam. Met vragen over zorg en ondersteuning voor ouderen kunt u ook terecht bij het kennisloket Thuis in Blijvende Zorg.

  • Subsidie sociale basis

    Een vrijwilligersorganisatie die activiteiten aanbiedt die de zelfredzaamheid van kwetsbare inwoners vergroot, kan een subsidie aanvragen. U kunt een structurele subsidie aanvragen als u jaarlijks terugkerende activiteiten aanbiedt, en / of een eenmalige subsidie voor een nieuw, innovatief concept. De activiteit waarvoor u subsidie aanvraagt, moet aansluiten bij een behoefte in de samenleving. Ook moet u samenwerken met andere organisaties.

  • Beschermd wonen

    Beschermd Wonen is bedoeld voor mensen met psychische en of psychosociale problemen die tijdelijk niet zelfstandig kunnen wonen. Beschermd wonen is een woonvorm waarbij 24 uur per dag toezicht en begeleiding in de buurt is. Een melding voor beschermd wonen kan vanaf 17 jaar.

  • Zorgsignalen (Wmo 2015 en Jeugdwet)

    Twijfelt u of de juiste kwaliteit van zorg geleverd wordt of denkt u dat er iemand fraudeert? Meld dit bij de gemeente. Dit kan gemakkelijk en snel en als u wilt ook anoniem.