Zoekresultaat 1 - 9 van 9 resultaten

  • Hulp bij psychische klachten

    Heeft u negatieve gedachten en gevoelens? Voelt u zich verdrietig, somber, eenzaam, in de war, angstig of boos? Of heeft u problemen in het contact met andere mensen? Bijvoorbeeld met uw partner, kinderen, familie, vrienden, buren, collega's of organisaties? Dan is belangrijk dat u er niet mee blijft lopen. Dat kan door steun te zoeken in uw omgeving en/of door hulp te zoeken.

  • Vrijwilligerswerk doen en verzekeren

    Wilt u graag iets betekenen voor de Wageningse samenleving? Dat kan op allerlei manieren. Vrijwilliger worden kan bij een vereniging, club of maatschappelijke organisatie. Het Vrijwilligers Centrum Wageningen is de plek voor uw vragen over vrijwilligerswerk. Bent u mantelzorger of vrijwilliger in de gemeente Wageningen? Dan bent u automatisch verzekerd via de gemeente tegen ongevallen en schade aan persoonlijk bezit. U hoeft zich hiervoor niet aan te melden.

  • Per 1 maart nieuw uitleenpunt zorghulpmiddelen

    U kunt vanaf 1 januari 2024 niet meer bij het Startpunt terecht voor het lenen en huren van zorghulpmiddelen. Vanaf 1 maart is er in Wageningen bij Compleet Mensenwerk een nieuw uitleenpunt van Medipoint. Op welke manieren u het gebruik van een zorghulpmiddel regelt, leest u op deze pagina.

  • Melding wet verplichte ggz

    Wanneer mensen met een psychiatrische aandoening een gevaar vormen voor zichzelf of anderen is er hulp nodig. Als iemand geen vrijwillige hulp wil, kan er verplichte geestelijke gezondheidszorg worden ingezet. Maakt u zich zorgen over iemand in uw omgeving? En denkt u dat deze persoon dringend verplichte ggz-hulp nodig heeft? Meld dit dan bij de organisatie VGGM. Let op: bij direct gevaar of nood belt u 112. Zij onderzoeken namens de gemeente of er hulp nodig is

  • Hulp aan kinderen, jongeren en gezinnen

    Voor vragen over opvoeden en opgroeien is er elke vrijdagochtend van 9.00-13.00 uur een inloopochtend in het Startpunt. Hier kunt u zonder afspraak naar toe gaan voor gratis informatie en advies. De inloopochtend is voor jongeren en opvoeders. Let op: Heeft u vragen over uw ongeboren kind of over de gezondheid van u kinderen? Dan kunt u terecht bij Jeugdgezondheidszorg (JGZ) van GGD Gelderland-Midden.

  • Steun voor mantelzorgers

    Bent u als mantelzorger op zoek naar informatie en advies over hoe u de zorg voor uw naaste regelt? De gemeente ondersteunt en waardeert mantelzorgers op verschillende manieren. Bijvoorbeeld met vervangende zorg (respijtzorg) als de zorg voor uw naaste tijdelijk moet worden overgenomen. Of met een waardering zoals het mantelzorgcompliment. Maar ook met verschillende sociale activiteiten, trainingen en cursussen. Solidez Mantelzorg is het 1e aanspreekpunt voor mantelzorgers. Maar u kunt ook met vragen contact opnemen met het Startpunt.

  • Drank- en horecavergunning aanvragen

    Wilt u alcoholhoudende dranken schenken in een hotel, restaurant, café, snackbar, discotheek, buurthuis of clubhuis? Dan heeft u een drank- en horecavergunning nodig. Er zijn twee soorten. Neem eerst persoonlijk contact op met de afdeling vergunningen voordat u het aanvraagformulier invult. Zij vertellen dan ook welke documenten u mee moet sturen. U bereikt de afdeling vergunningen via (0317) 49 29 11. Als u eenmalig alcohol wilt schenken tijdens een evenement, dan kunt u een ontheffing aanvragen.

  • Hulp vanuit de gemeente regelen (Wmo)

    We willen dat iedereen mee kan doen in de samenleving en zo zelfstandig mogelijk kan leven. Voor sommigen is dat niet eenvoudig en lukt dat (tijdelijk) niet zonder hulp. Gelukkig zijn er vaak familieleden, buren of vrienden die een handje willen helpen. Is de ondersteuning die u in uw omgeving kunt vinden niet voldoende? Dan kunt u dit bij de gemeente Wageningen melden. De gemeente kan u op verschillende manieren helpen.

  • Voedsel- en kledingbank aanvragen

    Heeft u onvoldoende geld voor voedsel en kleding? Dan is het soms mogelijk om hulp te krijgen van de voedsel en kledingbank. Een aanvraag voor de voedsel en kledingbank moet ondertekend zijn door een hulpverlener. Het Startpunt kan u helpen met de aanvraag.