Zoekresultaat 1 - 7 van 7 resultaten

 • Starterslening

  Bent u starter, maar kunt u niet genoeg hypotheek krijgen voor uw eerste koopwoning? Dan komt u misschien in aanmerking voor een Starterslening. 

  De Starterslening vult het verschil op tussen de prijs van het huis en het bedrag dat een starter maximaal kan lenen bij de bank. De Starterslening is altijd een aanvulling op een eerste hypotheek bij een andere geldverstrekker. Een huis dat onbetaalbaar lijkt, kan zo soms tóch gekocht worden. De Starterslening bestaat uit twee delen: Een (box 1) deel dat annuïtair wordt afgelost. En een (box 3) deel dat oploopt: de Combinatielening. 

  Voor de Starterslening en Combinatielening hebben starters de eerste 3 jaar geen maandlasten. De aflossing van de Starterslening wordt de eerste drie jaar ‘betaald’ met de Combinatielening. De Combinatielening loopt daardoor de eerste drie jaar altijd op. Na deze periode van drie jaar start de betaling van rente en aflossing. Op het moment dat u de volledige rente en/of aflossing heeft betaald, lossen beide leningdelen gelijk af.

  Als het inkomen van uw huishouden na drie jaar onvoldoende is, kunt u een hertoets aangevragen. Als blijkt dat het inkomen op een hertoetsmoment inderdaad onvoldoende is, betaalt u een maandlast die wel past bij uw inkomen van uw huishouden. Meer informatie over de hertoetsmogelijkheden vindt u op de website van het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting (SVn).

  Aanvragen worden behandeld op volgorde van binnenkomst. Het budget dat de gemeente Aalsmeer voor de Starterslening beschikbaar heeft is beperkt. Wanneer het geld op is, wordt de mogelijkheid om een lening aan te vragen stopgezet.

 • Jeugdhulp

  Heeft u vragen of zorgen over het opgroeien en of het opvoeden van uw kind(eren)? Dan kunt u terecht bij de jeugdhulpverleners van het Sociaal loket.

 • Woonarken en ligplaatsen

  Bent u de (nieuwe) eigenaar van een woonark en wilt u deze (ver)plaatsen, (ver)bouwen of vervangen? Kijk of u een vergunning nodig heeft of melding moet maken voor uw plannen. Bent u de nieuwe eigenaar, dan zet u de omgevingsvergunning over op uw naam.

 • Informatie in de basisregistratie personen (BRP)

  In de basisregistratie personen (BRP) staan gegevens van alle inwoners van Nederland. Dit zijn gegevens zoals uw naam, adres, burgerlijke staat en nationaliteit. Uw eigen gegevens kunt u inzien via MijnOverheid.nl. Of bij de gemeente waar u woont.

  De gegevens uit de BRP worden gebruikt door verschillende organisaties, bijvoorbeeld de Belastingdienst en pensioenfondsen. U kunt op Rijksoverheid.nl zien welke organisaties gegevens uit de BRP krijgen en waarvoor. Wilt u precies weten welke organisaties uw gegevens ontvangen hebben en wanneer? Dit vraagt u aan de gemeente.

  U kunt ook gegevens van iemand anders opvragen. Hiervoor doet u een verzoek bij de gemeente. De persoon om wie het gaat moet toestemming geven.

  Wilt u niet dat anderen uw persoonsgegevens krijgen? Vraag de gemeente om uw gegevens niet door te geven (geheimhouding). Kijk voor meer informatie op Rijksoverheid.nl.

  U kunt uw gegevens in de BRP inzien op de website MijnOverheid.nl. Heeft u hier vragen over? Neem contact op met de gemeente via het contactformulier.

 • Bouwplannen en bouwtekeningen inzien

  U kunt bouwplannen en bouwtekeningen opvragen en inzien. Bijvoorbeeld omdat u bezwaar wilt maken tegen een omgevingsvergunning in uw buurt. U kunt de plannen en tekeningen van zowel bestaande als nieuwe bouwwerken inzien. Hiervoor heeft de gemeente een register.

  In het register staat onder andere:

  • informatie over aangevraagde en verleende omgevingsvergunningen
  • bouwtekeningen (de tekeningen die horen bij aanvragen voor omgevingsvergunningen)
  • de plaats en kadastergegevens van het bouwwerk
  • informatie over de bouwwerkzaamheden

 • Bijstandsuitkering aanvragen

  Als u te weinig geld heeft om van te leven, komt u misschien in aanmerking voor een bijstandsuitkering. U ontvangt dan een geldbedrag dat uw inkomen aanvult tot het sociaal minimum. U ontvangt een bijstandsuitkering totdat u zelf weer voldoende inkomen heeft. 

 • Nederlandse nationaliteit aanvragen

  U kunt op twee manieren de Nederlandse nationaliteit aanvragen: door optie of naturalisatie. Niet iedereen kan via optie de Nederlandse nationaliteit krijgen. Kan dit niet, dan komt u misschien in aanmerking voor naturalisatie.