Zoekresultaat 1 - 10 van 35 resultaten

  • Bezoekersregeling: parkeren voor bezoek

    Woont u in een gebied met betaald parkeren of parkeervergunningen en ontvangt u bezoek? Vraag dan de bezoekersregeling aan. Daarmee kunt u uw bezoek makkelijk (online) aan- en afmelden.

  • Archeologiefonds

    Bij het aanvragen van een omgevingsvergunning kunt u te maken krijgen met archeologie. Als de geplande werkzaamheden een bedreiging vormen voor het archeologisch bodemarchief, kan archeologisch onderzoek noodzakelijk zijn.

  • Jeugdlintje: De jonge helden van Apeldoorn

    Onze jonge helden zijn inwoners van gemeente Apeldoorn, maximaal 20 jaar oud, die iets bijzonders hebben gedaan of zich belangeloos en uitzonderlijk hebben ingezet. Kent u zo'n jonge held? Die kunt u dan aanmelden voor een jeugdlintje.

  • Bezwaar tegen een beslissing

    Bent u het niet eens met een beslissing van de gemeente, bijvoorbeeld over de plek van een laadpaal, het verlenen van een vergunning of het toekennen van een bijstandsuitkering of subsidie? Dan kunt u bezwaar maken.

  • Verblijf of vakantie in het buitenland doorgeven

    Met een bijstandsuitkering mag u per kalenderjaar 4 weken in het buitenland verblijven. Het maakt niet uit of u de dagen gebruikt voor bijvoorbeeld familiebezoek, mantelzorg bij ziekte of een vakantie. Geef in ieder geval 4 weken voor vertrek door wanneer u naar het buitenland gaat en hoe lang u weggaat. U heeft hiervoor toestemming nodig van uw trajectregisseur of Lucrato. Als u niet tijdig meldt kan dit mogelijk leiden tot een tijdelijke verlaging van uw bijstand.

  • Beslagvrije voet aanpassen

    Een beslagvrije voet is het deel van uw inkomen dat u nodig heeft om van te leven. Dat is het deel waarmee u de vaste lasten en andere noodzakelijke kosten betaalt. De beslagvrije voet is wettelijk bepaald. U heeft recht op het juiste bedrag per maand. De hoogte van het bedrag hangt af van uw situatie.

  • Opstapregeling wonen

    Zorginstellingen die cliënten willen begeleiden naar zelfstandig wonen kunnen hun cliënten aanmelden voor de Opstapregeling.

  • Rioolaansluiting

    De gemeente maakt een huisaansluiting vanaf het hoofdriool tot 0,5 meter over uw erfgrens. Het is uw verantwoordelijkheid uw riolering aan te sluiten op de huisaansluiting. Gemeente Apeldoorn zamelt water in en transporteert afval- en hemelwater op het gemeentelijk grondgebied. De gemeente zorgt voor aanleg, onderhoud en beheer van het hoofdrioolstelsel (inclusief gemalen, pompen enzovoort).

  • Studietoeslag

    Heeft u een beperking waardoor u niet kunt werken naast uw studie? Een bijbaantje om geld te verdienen lukt dus niet. Dan kunnen wij u een steuntje in de rug bieden in de vorm van een studietoeslag. Deze toeslag biedt een financiële aanvulling.

  • Verhuizen binnen Nederland

    Als u binnen of naar de gemeente Apeldoorn verhuist, dan moet u de verhuizing doorgeven. Doe dit niet eerder dan 4 weken voor en niet later dan 5 dagen na de verhuizing. Geeft u de verhuizing later door? Dan wordt de datum waarop de gemeente uw verhuizing ontvangt gebruikt als verhuisdatum.