Zoekresultaat 1 - 10 van 19 resultaten

  • Officiële publicaties en regelgeving

    Gemeentelijk beleid en regelgeving. Officiële publicaties. Officiële bekendmakingen in gemeentebladen. Doorlopende teksten van gemeentelijke regelingen (verordeningen, uitvoeringsregelingen en beleidsregels).

  • Collecte

    Wilt u voor een goed doel geld of spullen inzamelen? Dan vraagt u een collectevergunning bij ons aan.

  • Sportaccommodaties huren

    In onze gemeente kunt u meerdere sportaccommodaties huren. Wij verhuren deze aan sportverenigingen, (sport)scholen en particulieren die willen sporten. U kunt een sporthal, sportzaal of gymzaal huren voor één of meerdere keren of voor een heel seizoen. Het seizoen loopt van september tot en met juli. Wilt u een sporthal, sportzaal of gymzaal huren? Dan moet u dat minimaal drie uur van tevoren doen. Wij maken gebruik van een online verhuursysteem. Via dit platform kunt u heel simpel een sportaccommodatie reserveren. En deze kunt u ook direct betalen via IDEAL. Reserveert u voor de eerste keer een zaal? Dan moet u zich registreren. Wij moeten deze registratie goedkeuren. Daarna kunt u verder met uw boeking. De goedkeuring van uw registratie is éénmalig. Let op: in het weekend vinden er geen goedkeuringen plaats.

  • Milieustraten (Afvalinzamelstations)

    Een milieustraat is een plek waar u uw afval naartoe kunt brengen. Milieustraten, in onze gemeente ook wel afvalinzamelstations genoemd, zijn bedoeld voor afval dat u moet scheiden en dat de gemeente niet bij u ophaalt. Zoals elektrische apparaten, grofvuil, bouw- en sloopafval en klein chemisch afval.

  • Inwonersparticipatie Edam-Volendam

    Wij vinden het belangrijk onze inwoners te betrekken bij hun woon-en leefomgeving. Goede ideeën van inwoners willen wij graag faciliteren en ondersteunen. Bijvoorbeeld het opknappen van een pleintje, een activiteit in een buurthuis, een nieuwe voetbalkooi of een ontmoetingsplek voor jongeren. We willen mensen van alle leeftijden aanmoedigen om zich vrijwillig in te zetten voor elkaar, de straat de buurt, wijk of stad. Ook doen we graag een beroep op inwoners om mee te denken over plannen en projecten die hun woon-en leefomgeving raken. Participatie van inwoners en organisaties zorgen voor betere oplossingen. U leest hier meer informatie over de mogelijkheden, welke participatieprojecten er zijn, hoe u kunt meepraten. En/of hoe u een aanvraag kunt doen en subsidie kunt krijgen.

  • Afvalkalender

    U vindt hier de ophaaldagen van huishoudelijk afval, grofvuil, papier en gft-afval.  

  • Indienen Woo-verzoek

    Woo staat voor Wet open overheid. Met een Woo-verzoek vraagt u om documenten over een bepaald onderwerp openbaar te maken. Op grond van de Woo mag iedereen om openbaarmaking van informatie vragen over alle publieke taken van de gemeente Edam-Volendam. Is de informatie waar u naar op zoek bent nog niet openbaar? Dan kunt u, indien u het Woo-verzoek via de elektronische weg wilt indienen, (uitsluitend) gebruik maken van het aanvraagformulier hieronder. Het indienen van een Woo-verzoek via bijvoorbeeld e-mail is niet toegestaan. Vermeld in het Woo-verzoek altijd: • over welk publieke informatie het gaat • om welke of wat voor soort documenten het gaat • over welke periode het gaat • uw contactgegevens.

  • Stemmen in een andere gemeente of vanuit het buitenland

    Stemt u in een andere gemeente dan de gemeente waar u woont? Dan heeft u een kiezerspas nodig. U kunt een kiezerspas aanvragen met uw DigiD. 

  • Drank- en horecavergunning

    Als u alcohol verkoopt of schenkt, heeft u een drank- en horecavergunning nodig van de gemeente waar het horeca- of slijterijbedrijf zich bevindt. Als u alcohol wilt schenken tijdens een evenement, moet u een ontheffing aanvragen. De aanvraagformulieren zijn telefonisch of per e-mail bij ons te verkrijgen. U kunt uw aanvraag met de bijbehorende documenten per post inleveren of bij ons langskomen (de lijst met wat u moet bijvoegen vindt u hieronder). Maak hiervoor telefonisch een afspraak.

  • Slopen: melding indienen of omgevingsvergunning aanvragen

    Sloopmelding (vanaf 01-01-2024) Wilt u een pand of woning slopen? Of een gedeelte daarvan? Wanneer u een sloopmelding moet doen, volgt uit het Besluit Bouwwerken leefomgeving. Dit is bijvoorbeeld het geval als er meer dan 10 m3 sloopafval vrijkomt. Ook als er sprake is van asbest, moet u een sloopmelding doen. Omgevingsvergunning slopen (vanaf 01-01-2024) Wilt u een pand of woning slopen? Of een gedeelte daarvan? En gaat het om een beschermd monument en/of sloopwerkzaamheden in een beschermd stadsgezicht? Dan is een omgevingsvergunning slopen verplicht. U kunt hieronder omgevingsvergunning slopen aanvragen.