Zoekresultaat 1 - 10 van 16 resultaten

 • Kleding inzamelen

  Een vergunning textielinzameling geeft toestemming voor het huis-aan-huis inzamelen van huishoudelijk textiel.

 • Woning kopen of verhuizen? Regel uw zaken online bij ons!

  Er komt veel bij kijken als u een woning koopt, huurt, hier in de gemeente komt wonen en/of gaat verhuizen. U kunt natuurlijk altijd op afspraak bij ons langs komen om uw zaken bij ons re regelen. Maar u kunt ook heel gemakkelijk online zaken met ons regelen. Bijvoorbeeld uw verhuizing, uw ondertrouw of de geboorte van uw kind. Verder hebben we nog wat handige links voor u als u in onze gemeente komt wonen.

 • 1572, Geboorte van Nederland

  Fijn dat u geïnteresseerd bent in 1572, Geboorte van Nederland.

 • De nieuwe Wet inburgering 2021

  Vanaf 1 januari 2022 geldt de nieuwe Wet inburgering 2021 voor iedereen die inburgeringsplichtig wordt. Begint u op of na 1 januari 2022 met inburgeren? Dan spelen wij een belangrijke rol in uw begeleiding.  

 • Huurwoningen en huurcommissie

  Wilt u een woning huren in onze gemeente? Dan kunt u bij verschillende instanties terecht. Kunnen huurders en verhuurders het onderling niet eens worden? Over bijvoorbeeld een voorstel tot huurverhoging of de berekening van de servicekosten en dergelijke? Dan kunnen beide partijen een beroep doen op de huurcommissie.

 • Afval, bedrijven

  Heeft u bedrijfsafval? Dan moet u zelf regelen dat dit op een goede manier wordt ingezameld. Elk bedrijf is zelf verantwoordelijk voor de inzameling en verwerking van zijn eigen bedrijfsafval.

 • Precariobelasting

  U betaalt precariobelasting als u voorwerpen plaatst in, op of boven gemeentegrond die bestemd is voor de openbare dienst.

 • Gladheid bestrijden

  Als het glad dreigt te worden, strooien wij volgens een vaste route. Als eerste strooien we de hoofdverbindingswegen. Dit zijn voornamelijk de geasfalteerde wegen. Zodra deze wegen begaanbaar zijn gemaakt, komen de wijkontsluitingswegen aan de beurt. En tot slot de woonstraten en -pleinen.

 • Kwijtschelding belasting

  Heeft u onvoldoende middelen om de aanslagen onroerendezaakbelastingen en afvalstoffenheffing te kunnen voldoen? Dan kunt u een verzoek om kwijtschelding indienen. Voor andere gemeentelijke heffingen is geen kwijtschelding mogelijk. Ga met onderstaande stappen na of u in aanmerking komt voor kwijtschelding. Komt u in aanmerking? Dan kunt u klikken op de knop 'aanvraagformulier'.

 • Parkeerterreinen - en garages en verkeersprojecten

  Waar kunt u parkeren en welke actuele verkeersprojecten zijn er in onze gemeente.